Forbrugere demonstrerer mod dårlige arbejdsvilkår hos H&M

Når du ifører dig en t-shirt fra tøjkæden H&M, skal du måske tænke dig en ekstra gang om. I hver fald hvis du spørger foreningen Aktive Forbrugere, der i dag demonstrerer i mod dårlige lønforhold og arbejdsforhold hos H&M’s cambodjanske arbejdere. Demonstrationen finder sted kl. 16 foran H&M’s danske flagskibsbutik på Strøget i København.

Demonstrationen er én i rækken af flere demonstrationer, der de seneste par dage har hærget mod den svenske tøjgigant.

Demonstrationerne kommer bl.a. i kølvandet på, at svensk TV4 onsdag aften sendte et program, der hævdede, at H&M’s arbejdere i Cambodja kun får 2,50 kr. i timen for deres arbejde. Ifølge programmet betyder det, at arbejderne ofte lider af underernæring, selv om de har overarbejdstimer og kummerlige leveforhold.

”Undersøgelsen af arbejdsforholdene for H&M’s cambodjanske arbejdere er blevet lavet i samarbejde med en cambodjansk fagforening,” fortæller Klaus Melvin Jensen, der er kampagneleder hos Aktive Forbrugere, som har taget initiativ til demonstrationen i dag, der er en del af en global kampagne mod H&M.

”Vi vil gøre opmærksom på det her problem og lægge pres på H&M og få dem til at gøre noget konkret ved disse dårlige arbejdsvilkår,” siger Klaus Melvin Jensen.