Forhandlinger skal afgøre fremtiden for Blåkildecentret

Blåkildecentret, Butiksdød, Taastrup, Høje Taastrup
Blåkildecentret har stået tomt i 20 år. For nyligt er hovedindgangen blokeret af krydsfiner. Nu skal forhandlinger mellem KFI, Høje Taastrup Kommune og Meny Taastrups købmand afgøre centerets fremtid. Foto: NetAvisen.

Med skallende mure og krydsfiner for indgangene står Blåkildecentret i Taastrup tomt og ubrugt.

Nu skal nye forhandlinger afgøre fremtiden for Blåkildecenteret, som nu har stået tomt i snart 20 år.

Forhandlingerne udspiller sig mellem centrets ejere KFI Erhvervsdrivende Fond og Henrik Andersen, købmand i Meny Taastrup – den eneste butik der ligger i det tomme center.

Læs også: Borgere ønsker flere dagligvarebutikker i Mørkhøj

Ny butik i gamle lokaler

KFI Erhvervsdrivende Fond ejer Blåkildecentret og ønsker at få moderniseret og udnyttet det gamle center i forbindelse med en områdefornyelse.

– Planen, vi snakker med kommunen om, er, at vi tager den tomme del og sætter den i stand, og så flytter vi Meny Taastrup derover. Så kan vi rive den del af bygningen ned, hvor Meny ligger i dag, siger Thomas Engstrøm, udviklingschef i KFI.

Dog er intet fastlagt endnu, da kommunen stadig er i gang med at behandle sagen.

Henrik Andersen, købmand i Meny i Blåkildecentret, holder kortene tæt ind til kroppen, da forhandlingerne om butikkens fremtid stadig er i gang med KFI.

Købmanden fra Meny Taastrup vil derfor ikke udtale sig om, hvad han håber for sin butiks fremtid. Han nævner, at fornyelsen af Blåkildecentret er et godt tiltag for både området og hans butik.

Blåkildecentret ligger for afsides

For snart 20 år siden begyndte butikkerne at forlade Blåkildecentret. Tilbage stod et stort tomt center, som tidligere har været fyldt med slagter, bodega, bibliotek og købmandsbutik. Det fremgår af billeder fra Arkiv.dk. I dag står et faldefærdigt tomt butikscenter med kun en købmandsbutik tilbage.

Blåkildecentret og Blåkildegård

  • Blåkildecentret blev bygget i 1970, sammen med det almene boligbyggeri Blåkildegård
  • Blåkildegård er bygget af AKB
  • Blåkildecentret er ejet af KFI enhversdrivende Fond
  • Blåkildeområdet, hvor Blåkildecenteret er placeret, har 411 boliger

Kilder: Trap Danmark, KAB

Blåkildecentrets butiksdød skyldes Taastrup Hovedgade ifølge Bruno Christensen, der ekspert i detailhandel. For selvom Blåkildecentret ligger midt i et boligkvarter, trækker den butiksfyldte hovedgade stadig alle kunderne.

– Taastrup Hovedgade er et velfungerende handelsstrøg med masser af specialforretninger. Blåkildecentret ligger simpelthen for langt væk fra hovedgaden, siger Bruno Christensen, der i 59 år har erhvervet sig indsigt i dansk detailhandel i rollen som konsulent og foredragsholder for danske butikskæder.

Bruno Christensen mener ikke, at en fornyelse af Blåkildecentret ville få flere butikker tilbage til området.

– Nej, jeg tror, at det bedste ville være at jævne det (Blåkildecentret red.) med jorden, bygge en dagligvarebutik, måske en lille kiosk og så en masse boliger. Det er, hvad jeg tror, der kommer til at ske med området.

Ifølge Henrik Andersen vil forhandlingerne mellem KFI og Meny Taastrup være afsluttet inden for en måned.

Se Blåkildecentrets storhedstid i billedgalleriet nedenfor:

Sådan gjorde vi: Journalisten fandt lokalplaner, hvor det blev nævnt, at Blåkildeområdet i Taastrup skulle fornyes. Her er Blåkildecentret nævnt, som et af områderne der skal forandres.

Leave a Reply

Your email address will not be published.