Forsker: Fodbold-tvang er dårlig idé

Foto: Morguefile
Foto: Morguefile

Det er en tvivlsom fremgangsmåde, når de Konservative i et nyt udspil vil tvinge unge ballademagere i SFO eller til fodbold for at få dem væk fra gaderne. Seniorforsker Flemming Mikkelsen fra Institut for Uddannelse og Pædagogik på Aarhus Universitet mener, at man i stedet skal fokusere på, at de unge skal have en række fritidstilbud.

– Man skal være meget forsigtig med at pålægge de unge noget. Jeg tror slet ikke, man behøver pålægge de unge noget, hvis man har tilbuddene og kommunikerer dem ud på den rette måde, siger Flemming Mikkelsen.

Læs også: K vil tvinge rødder til fodbold

I stedet for at pålægge børnefamilierne aktiviteter som at gå i SFO og til fodbold, som er en del af De Konservatives forslag, bør man i stedet opprioritere de sociale tilbud.

– En af de bedste måder at forebygge kriminalitet er ved at investere i aktivitetsområder for de unge. Og især i et sted som København hvor de offentlige faciliteter ikke altid er de bedste. Københavns Kommune gør meget, men der kan altid gøres mere, forklarer Flemming Mikkelsen.

Venstre roser udspil

Det Konservative Folkepartis forslag til en intensiveret ghetto-indsats, hvor de ønsker at sætte ind over for uroen i socialt belastede boligområder, kommer i kølvandet på de seneste brandstiftelser og stigende problem med bandeuroligheder.

Læs også: Bandernes fødekæde må stoppes

Venstre ser positivt på forslaget.

– Det her med at få de unge væk fra gaden er en forlængelse af den politik, vi havde, da vi sad i regering, hvor vi havde stort fokus på den boligsociale indsats i forhold til at få skabt nogle aktiviteter for de unge, så de har noget andet at tage sig til end at lave ballade på gaden. Så det er der nogle positive takter i, og det med at lave det som pålæg, at børn har nogle aktiviteter, er også en forlængelse af det, vi lavede sammen i regering, siger Venstres boligordfører Louise Schack Elholm til Berlingske Nyhedsbureau.