Frisører opruster med doktorfisk

Fiskespa er blevet populært - så populært t du nu kan få ordnet den hårde hud hos frisøren  Foto: Freedigitalphotos
Fiskespa er blevet populært – så populært at du nu kan få ordnet den hårde hud hos frisøren
Foto: Freedigitalphotos

Flere og flere danskere kan muligvis se frem til at få ordnet både hård hud under fødderne og frisuren på samme tid, hvis en tendens til at frisører udvider forretningen med fiskespa bliver ved med at sprede sig.

Der er helt sikkert en tendens til, at det bliver mere allround
Connie Mikkelsen, formand for DOFK i Jylland

En rundrigning til 9 frisører med fiskespa viser, at størstedelen har valgt at få doktorfisk af konkurrencemæssige årsager.

– Det er for at give salonen et nyt pust og tilbyde kunderne noget mere, forklarer Camilla Jakobsen, dagligt ansvarshavende i frisørsalonen Salon C i Hillerød.

Populære små fisk

De små doktorfisk, der lever af at spise døde hudceller, er blevet populære blandt danskerne. Så populære at flere firmaer indenfor wellness-branchen har taget de små fisk til sig. Mange frisører har eksempelvis valgt at udbygge ”menukortet” med et fiskespa.

Om rundrigningen

  • 9 frisører besvarede spørgsmålene
  • Fra byerne: Herlev, Holstebro, Nykøbing Sjælland, Horsens, Nørager og Hillerød

Læs også: Risikable fiskespa boomer i hele landet

Hos Danmarks Organisation for selvstændige Frisører og Kosmetikere (DOFK) genkender man også udviklingen. Mange frisører har valgt at udvide forretningen. Eksempelvis med fisk.

– Der er helt sikkert en tendens til, at det bliver mere allround, fortæller formanden for jyllands-afdelingen af DOFK, Connie Mikkelsen.

Udbygning med fisk

Udlejer af fiskespa og indehaver af firmaet Dr.Fisk, Johnny Jensen, nyder også godt af frisørernes nye interesse for doktorfisk.

– Det er flest frisører, jeg har som kunder, siger Johnny Jensen.

Læs også: 1000 danskere ved ikke, de er HIV-smittede

Hans oplevelse af, at doktorfisk bliver en del af andre wellness-butikker, bakkes op af de lignende firmaer Fish4Rent og Garra Rufa Center. Alle tre firmaer oplever sjældent at fiskespa er en selvstændig virksomhed.

– Det er ganske få steder, hvor der kun er fiskespa. Langt de fleste har også andre aktiviteter, eksempelvis frisør, siger Finn Kristoffersen, indehaver af Garra Rufa Center.

De små fisk er efter Garra Rufa Centers indehaver, Finn Kristoffersen, kommet for at blive.

– Det er en del af en wellness-bølge, og jeg tror ikke, at det bare er en døgnflue.