Genveje til nye uddannelser vækker begejstring

Det skal blive lettere for universiteter og andre uddannelsesinstitutioner at oprette nye uddannelser, siger Morten Østergaard (R) minister for innovation, forskning og videregående uddannelse.

Det glæder Anja Jørgensen, lektor ved Aalborg Universitet, som i sidste uge blev den glade forælder til en ny uddannelse ”By, Bolig, og Bosætning”. Hun kan dog godt forstå, at det er nødvendigt med en vis kontrol af, hvilke uddannelser der bliver oprettet. Men det lange arbejde og de mange skrivelser til ministeriet og dernæst Akkrediteringsråddet er slidsomt.

– Det er et meget formaliseret system, og man skal lære en helt ny terminologi for overhovedet at kunne ansøge, siger Anja Jørgensen.

Manglende uddannelser er kritisk
Hos Dansk Byggeri ser man frem til muligheden for mere frie tøjler til uddannelsesinstitutionerne.

– Det har været meget besværligt at få ministeriet til at godkende nogle nye erhvervsakademiske uddannelser. Som brancheorganisation opfatter vi det som meget vigtigt at få uddannet flere inden for denne sektor. Men vi har ikke kunne få ministeriet i tale. Siger Louise Pihl Uddannelses- og arbejdsmarkedspolitisk chef for Dansk Byggeri.