
Greve Kommune har længe været plaget af de samme ødelagte veje og stier, ifølge flere borgere i forskellige dele af kommunen. Et problem, der stadig eksisterer på grund af kommunens brug af billige og midlertidige løsninger. Mange borgere har besvær med at gå med barnevogne, cykle og generelt færdes på stier og fortove.
En af disse borgere er Kim Flindt Lauritsen, der har boet i Greve Kommune hele sit liv.
– Næsten alle veje og cykelstier i Greve er efterhånden i ruiner. Og når der endelig bliver gjort noget ved det, holder det kun i kort tid. Det har, uden at overdrive, stået på i mindst 10 år, lyder det fra Kim Flindt Lauritsen.
Han har blandt andet også oplevet, at hans bil er blevet skadet af hullerne i vejen, og det skaber også stor utryghed, når hans familie skal ud at cykle.
– Når man cykler, kan man ikke slappe af, da man hele tiden skal holde øje med enten huller eller lapning af huller, der ikke er i samme niveau som resten af cykelstien, siger han.
Henvendelser bliver afvist
Kim Flindt Lauritsen har flere gange brugt servicen ‘Giv et praj’, der har til formål at gøre kommunen opmærksom på fejl og mangler, der fysisk kan udbedres. Det kan være et hul i en vej, en ødelagt sti, graffiti, manglende vintertjeneste og lignende.

Ifølge Kim Flindt Lauritsen bliver hans henvendelser hver gang afvist. Begrundelsen, som han har fået, er at kommunen ikke mener, at de kan gøre noget ved det.
Ifølge Hans-Jørgen Kirstein, formanden for Klima-, Teknik-, og Miljøudvalget, er kommunen opmærksom på problemet, men der er mange faktorer, der er skyld i, at problemet bliver løst langsomt.
Endnu en borger, der oplever samme problem med ‘Giv et praj’-servicen, er Anette Hobel Christensen, der også bor i Greve Kommune.
– Jeg har gennem de sidste par år oplyst det til kommunen. Men selvom jeg har skrevet, at der var mange huller på en bestemt strækning, blev det afvist, da de mente, at jeg ikke havde præciseret, hvor problemet var, skriver Anette Hobel Christensen.
Ifølge hende har hun vedlagt billeder og forsøgt at præcisere, hvor problemerne er. Dog har hun haft udfordringer med nogle steder, da lokationerne ikke har vejnavne.
Læs også: Skuffede ældre: »Politikerne har ikke gennemtænkt beslutning om robotstøvsugere«
Manglende information og fremtiden
Ifølge Hans-Jørgen Kirstein (M), medlem af Greve Byråd og formand for Klima-, Teknik, og Miljøudvalget, er kommunen opmærksom på udfordringerne, men der er områder, der ikke er kommunale. Udover Gersagerparken kan han dog ikke sige præcis hvilke områder.
– Det kan være, at et område hører under et boligselskab, og derfor kan det være, at det er boligselskabet, der skal stå for vedligeholdelsen, forklarer Hans-Jørgen Kirstein.
Det kan være svært for borgerne at have indsigt i, hvem der ejer det område, de indmelder. Noget han er opmærksom på, men som der ikke er planer om at gøre noget ved.
– Hvis man virkelig skulle lave det mere funktionelt og oplysende, så skulle systemet give en besked om ejerskabet, når de henvender sig. Det kunne være en udvikling af systemet, men jeg ved også, at det ikke er noget, der for nærværende står højt i systemudviklingen, siger han.
Ifølge ham har kommunen måttet lave midlertidige løsninger over de sidste par måneder på grund af vejret. Fugt og temperatur har forhindret kommunen i at kunne lægge asfalt. Hvordan disse midlertidige løsninger bliver lavet, kan han ikke kommentere på.
– Der er jo et fagligt tilsyn, der kigger på, når vi har entreprenører ude. Og der må jeg have tilltid til, at de kontrollerer det. Jeg ved dog, at der har været nogle problemer omkring asfalten nu her, hvor entreprenørerne har været presset af tid og mængden af opgaver, lyder det fra ham.
Der er dog mere permanente løsninger planlagt for 2025, forsikrer han. Der er blandt andet for nylig blevet besluttet, at der bliver afsat 9,2 mio. kr. til asfaltarbejde på kommunens veje. Projektet forventes at gå i gang hurtigst muligt.
Noget Hans-Jørgen Kirstein dog vil gøre opmærksom på er, at de gerne vil få løst problemerne, men grundet økonomiske prioriteringer og de mange henvendelser tager det lang tid for kommunen at komme hele vejen rundt og få løst udfordringerne.
Sådan gjorde vi: Under et opslag på Greve Kommunes Facebook var der et stort antal klager over veje og stier. Journalisten interviewede mange af disse borgere og fik deres perspektiv og personlige oplevelser. Derefter interviewede journalisten Hans-Jørgen Kirstein, formanden for Klima-, Teknik-, og Miljøudvalget, for at få hans side af sagen og mere information.
One Response to "Greve Kommunes veje og stier er i ruiner ifølge borgere"