Guide: Sådan undgår du dårlige brystoperationer

Bryster. Kilde: Pixabay
Bryster. Kilde: Pixabay

Glem alt om billige brystoperationer.

Der findes ikke større bryster til små penge, og det endelige resultat kan hurtigt udvikle sig til et mareridt fuld af ekstraregninger. Sådan lyder det fra speciallæge i plastikkirurgi, overlæge Henrik Dyreby fra Privathospitalet Kollund.

– Der er altid sammenhæng mellem pris og kvalitet. Da en brystoperation er en stor beslutning for mange, er det vigtigt at sikre sig, at grundlaget er solidt, siger Henrik Dyreby.

Undersøg klinikkerne grundigt

Det gælder om at læse anmeldelserne grundigt og være meget opmærksom på at ratings, er noget man kan købe sig til.

Henrik Dyreby advarer blandt andet om, at Trustpilot er noget, man kan købe sig til. Og det er han ikke ene om.

– På Trustpilot bilder man brugerne ind, at det er en objektiv ærlig rating af virksomheder. Men det er ikke tilfældet, siger Peter Grønne, partner i netbureauet Dwarf.

Alle kan give en virksomhed fem stjerner og skrive en anmeldelse.

– De firmaer der betaler til Trustpilot, har gennemsnitligt en score på 8,6, men de firmaer der ikke betaler, har en score på 5,8 i snit, fortæller Peter Grønne.

Læs også: Ekspert: Trustpilot vildleder brugerne

Undgå operationer i udlandet

Ved operationer i udlandet står mange patienter alene. For det meste er det ikke noget sted, hvor man kan henvende sig, hvis der er problemer. Heller ikke selvom klinikken påstår at have en dansk samarbejdspartner.

– I Danmark er der et meget omfattende regelsæt, der sikrer dig som patient, siger Henrik Dyreby.

Læs også: Reality-Helene blev syg af brystoperation

Det er også vigtigt at gøre sig tanker om, hvilken implantattype og hvilket mærke der er det rigtige for dig. Derfor er det vigtigt at vælge en plastikkirurg, der kan sætte patienten godt ind i de forskellige typer implantater.

I sidste ende bliver det dyrt

Et andet råd fra Henrik Dyreby er, at man ikke skal falde for fristelsen til at spare nogle tusind kroner, da det ofte ender med at blive endnu dyrere i sidste ende. Og i værste tilfælde, kan det ende ud i et mareridt af et resultat.

– De mange forskellige tilbud og priser er en ren jungle, fortæller Henrik Dyreby.

Der er dog visse ting man kan være opmærksom på. Nogle klinikker har en såkaldt listepris, der ved første øjekast ser billig ud. Man skal dog være yderst opmærksom på, at disse listepriser sjældent er den rigtige pris.

– Der kommer ofte tonsvis af ekstraudgifter oveni som blandt andet patientforsikring, indlæggelse og narkose. Fantasien er stor, fortæller Henrik Dyreby.

Hans råd er derfor, at man altid skal vælge de klinikker med listepriser, hvor alt dette er inkluderet.

– Og husk: Det er din krop, og du skal altid bruge din sunde fornuft, afslutter Henrik Dyreby.