Gult lys til nattebilister

I England vil man gøre livet nemmere for de bilister, der holder stille i mennesketomme kryds om natten.

I England vil man gøre livet nemmere for de bilister, der holder stille i mennesketomme kryds om natten. Københavns Kommune har ingen planer om at hjælpe trætte trafikanter hurtigere hjem i seng

Grus i øjnene og utålmodige fingre, der tapper på rattet. Når man er på vej hjem om natten, må det gerne gå hurtigt.

Derfor starter byrådene i Hampshire og Portsmouth i England nu en forsøgsordning, hvor nattens trafiklys kun viser gult. 

I stedet for at skifte mellem rød, gul og grønt, pulserer det gule lys for at signalere, at man skal være opmærksom, når man kører over vejkrydset. Det skriver Daily Mail.uk.  

Det skal modvirke, at de engelske bilister i de to byer bliver frustrerede over at skulle vente på, at trafiklyset skifter fra rødt til grønt, når der nu alligevel ikke er nogen at holde tilbage for.

Ingen danske planer om mere gult lys

Hos Center for trafik i Købehavns Kommune har man ikke planer om at indføre samme mulighed i København.

»Vi har ingen planer om at indføre gult lys om natten. Det lyder som en ret mærkelig ide,« siger Anders Torp Madsen, trafikingeniør i signalafdelingen hos Center for Trafik, der heller ikke mener, at det er noget vi kommer til at se i fremtiden.

I Sverige, Spanien og Frankrig har man allerede lignende systemer. Hvis forsøget i Portsmouth går efter planen, vil reglen om gule lys i nattetrafikken blive indført i Portsmouth og Hampshire inden for et år.

Skal trafiklysene i Danmark blinke gult i de sene nattetimer? Kom med din mening.

Læs også:

Vinterens vejgrus koster kassen

GPS’en bestemmer over kvinderne