Handicappet verdensstjerne i kæmpe Twitter-modvind

Oscar Pistorius fik fem års fængsel for drabet på sin kæreste i 2013. Den udmålte straf har sendt den handicappede atletikstjerne i modvind på Twitter.Foto: wikipedia.org
Oscar Pistorius fik fem års fængsel for drabet på sin kæreste i 2013. Den udmålte straf har sendt den handicappede atletikstjerne i modvind på Twitter.
Foto: wikipedia.org

Oscar Pistorius fik i dag sin straf for drabet på sin kæreste Reeva Steenkamp i februar 2013. Straffen lød på fem års fængsel med mulighed for overførsel til husarrest efter ti måneder. Anklageren kæmpede for, at den sydafrikanske handicappede stjerneatlet skulle have ti års fængsel, mens Ocar Pistorius’ advokat mente, at man kunne nøjes med samfundstjeneste.

Oscar Pistorius har forklaret sagen med, at han troede, at Reeva Steenkamp var en indbrudstyv, og drabet var et uheld. Oscar Pistorius’ mentaltilstand blev efterfølgende testet, men der blev ikke fundet nogle tegn på, at han ikke var i stand til at modtage sin straf.

I september blev Oscar Pistorius erklæret skyldig i uagtsomt manddrab og altså ikke skyldig i overlagt drab. Alligevel har det fået Twitter til at gå amok over den afmålte straf, som skulle have været meget højere i følge majoriteten af Twitter-brugerne.