Her skal du køre 125 km. til det nærmeste døgnapotek

Døgnapoteker er et særsyn i provinsen.

To døgnapoteker er, hvad der ligger i Region Midtjylland, hvor begge er placeret på den vestlige side og ligger i Aarhus og Randers. Imens er døgnapotekerne mere tilgængelige i Region Hovedstaden, hvor der ligger hele fem døgnapoteker i regionen.

Ifølge næstformand Karsten Gram fra Landdistrikternes Fællesråd er apotekernes krav på en større fortjeneste skyld i manglen på døgnapoteker i de mindre byer.

– Apotekerne er jo efterhånden kommercielle virksomheder, og de skal jo også tjene penge. Jeg ville da gerne have et apotek på hvert gadehjørne, men man kan jo ikke tvinge noget kommercielt ned over ørene på folk. Det er en tragisk begivenhed for landdistrikterne, mener Karsten Gram.

En af de byer, hvis borgere i særlig grad skal finde sig i en lang køretur i jagten på medicin om natten, er borgerne i Holstebro. Borgmester i Holstebro Kommune, Hans Christen Østerby (S), er heller ikke tilfreds med manglen på døgnapoteker til borgerne.

– Der nogle ting som forsvinder, hvor de egentlig stadig burde være i et større bysamfund. Holstebro har en indbyggerstørrelse på 35.000. Der burde dybest set være et døgnapotek, siger Hans Christen Østerby (S).

Læs også:  Gør du nok? Sukkersyge venter lige om hjørnet for 750.000 danskere

Det lokale superbrugs

Næstformand i Landdistrikternes Fællesråd Karsten Gram mener at have en mulig løsning på manglen af døgnapoteker i de enkelte byer.

-Man burde godt kunne understøtte en mulighed for at give apotekerne et større distributionsnet. Der burde være et samarbejde mellem den lokale købmand eller døgner, som kunne lave noget apoteksudlevering, foreslår Karsten Gram.

Ifølge borgmester i Holstebro Kommune, Hans Christen Østerby, er Karsten Grams forslag på problemet ikke optimalt for borgerne.

– Det er klart, at når vi snakker apoteker, så skal der også være en faglighed til stede. Det er klart min tilgang, at udlevering af medicin skal finde sted på et apotek med uddannede folk, siger Hans Christen Østerby og fastslår, at borgerne til hver en tid har krav på den medicin, de skal bruge, men at det skal foregå under ordnede forhold.

Fakta om landets døgnapoteker

Der er 5 døgnapoteker i Region Hovedstaden, 1 i Region Sjælland, 2 i Region Syddanmark, 2 i Region Midtjylland og 1 i Region Nordjylland.

Klik på de nedenstående blå prikker og se, hvor dit nærmeste døgnapotek ligger.