Informationskaos i Movia

Stod du også i går og spejdede efter en bus, der aldrig kom? Movia vidste godt, du ville komme til det, de sagde det bare ikke

Stod du også i går og spejdede efter en bus, der aldrig kom? Movia vidste godt, du ville komme til det, de sagde det bare ikke

Fra eftermiddag til sen aften måtte utallige kunder igen i går kigge langt efter de gule busser på ydre Nørrebro. Motorcykler på vej til den årlige åbning af Dyrehavsbakken var nemlig i vejen. En begivenhed som Movia godt kendte til, og vidste hvordan de ville håndtere. De informerede bare ikke de ventende kunder ved stoppestederne.

Læderjakker og motorcykler spærrede torsdag al trafik på ydre Nørrebro, så Danmarks mest benyttede busser, 5A og 6A ikke kunne køre deres normale ruter af henholdsvis Nørrebrogade og Tagensvej. Anledningen var åbningen af Dyrehavsbakken, der hvert år bliver fejret af tusindvis af motorcyklisters tur fra Nørrebro til Klampenborg.

Uret gav falske forhåbninger
På trods af den årligt tilbagevendende begivenhed stod der ikke ved nogen af busstoppestederne, at bussen ikke ville komme. Nedtællingsurene på stoppestederne talte ned fra fire, men igen og igen blev kunderne snydt, for så snart uret ramte nul, gik det direkte tilbage til fire minutter til næste afgang.

Plejer var død
Ifølge Movia er det deres normale politik at oplyse om omlægninger af ruter ved de specifikke busstoppesteder, når de på forhånd ved, at de vil lægge ruterne om. Men hvorfor der ved busstoppestederne i går ikke var nogen information om, at busserne kørte en anden vej end normalt, selvom åbningen af Dyrehavsbakken hvert år bliver fejret på samme måde på en bestemt dato, kan Movia i dag ikke give en forklaring på.

Det eneste sted, hvor kunderne i går blev gjort opmærksom på omlægningen, var på Movias hjemmeside.
 

Læs også:

Trafikkaos: Motorcykler indtager Nørrebro i morgen

Movia-busser brugt til gallafest