Ingen penge, ingen Pjerrot

En del danske børn må i år nøjes med at drømme sig til en tur i rutsjebanen i de danske forlystelsesparker. De er for fattige

En del danske børn må i år nøjes med at drømme sig til en tur i rutsjebanen i de danske forlystelsesparker. De er for fattige

 

676 kr. Det koster det for turpas til en familie på fire personer i Danmarks ældste forlystelsespark Bakken. Tivoli er dyrest. Her er prisen oppe på hele 1080 kr. for entré og turpas.

Hanna Line Jakobsen, der er medlem af Dansk Røde Kors’ bestyrelse, mener, at de høje priser i de danske forlystelsesparker er et problem for en del danske familier, som ikke har råd til at pille det nødvendige beløb ud af budgettet for at give børnene en god oplevelse i en forlystelsespark.

 

Social udelukkelse

Det har stor betydning for de fattigste børn i Danmark, at de ikke kan få de samme oplevelser som kammeraterne. Dels går de glip af en oplevelse og gode minder efterfølgende, dels har de ikke den samme referenceramme.

                     

»Børnene får ikke den gode oplevelse af at være i det slaraffenland, som det er at være i en forlystelsespark. Så selve oplevelsen går de glip af, men det betyder også rigtig meget efterfølgende, at de ikke kan referere til, at de har haft sommerferie og lavet noget sjovt,« siger Hanna Line Jakobsen om problemet.

 

Det gør det svært for børnene at begå sig, at de ikke har de samme referencerammer som deres kammerater. Ofte vil de fattige familier blive isoleret, simpelthen fordi de ikke har råd til for eksempel at gå til fritidsaktiviteter eller deltage i forældrearrangementer på skolen. Det betyder i det lange løb, at børnene ikke får de sociale relationer og referencer, som andre børn har.

 

»Børnene kan ikke fortælle, at de har været nogen steder i deres sommerferie. De har måske bare været derhjemme på deres værelser. Så passer de ikke ind i de oplevelser, som andre børn har fået,« siger hun.

 

60.000 fattige børn i Danmark

I Danmark er du fattig, når du ikke har råd til andet end det mest nødvendige.

Derfor kan man godt være fattig, selvom man har mad på bordet hver dag.

Ofte bliver det i de fattigste familier et spørgsmål om, at man skal prioritere mellem for eksempel køb af nye vinterstøvler til børnene eller en fødselsdagsfest.

 

»Man kommer til at fremstå som meget fattig i Danmark, når man ikke har råd til

fritidsinteresser eller forlystelser,« siger Hanna Line Jakobsen.

 

Hun fortæller, at der i Danmark er cirka 60.000 børn, som lever i fattigdom. Børn hvis forældre ikke har råd til at give dem de oplevelser, som deres kammerater får, og som for eksempel aldrig kommer på sommerferie.

 

»Det er en utopi at rejse ud af Danmark, og nu er det måske så heller ikke muligt at komme af sted til forlystelsesparker i Danmark, når priserne ligger så højt,« siger Hanna Line Jakobsen.

 

 

Dét koster entré og fri adgang til forlystelser for to voksne og to børn på 8 og 10 år, i sæsonens billigste perioder

  • Tivoli (åbner 14.4): Entré: 300 kr. Turpas: 780 kr. I alt 1080 kr.
  • Legoland (åbner 2.4): Familiebillet inkl. entré og forlystelser 999 kr.
  • Fårup Sommerland (åbner 2.5): Entré inkl. forlystelser 820 kr.
  • Djurs Sommerland (åbner 7.5): Entré inkl. forlystelser 796 kr.
  • Sommerland Sjælland (åbner 20.5): Entré inkl. forlystelser 740 kr.
  • BonBon-Land (åbner 16.4): Entré inkl. forlystelser 700 kr.*
  • Bakken (åbner 31.1): Entré: gratis Turpas: 676 kr.*

* Priser ved onlinekøbs-rabat

Læs også

Fattige familier går forgæves efter julehjælp

Vist er der fattige i Danmark

Danmark er midtvejs i et fattigdomsår

One Response to "Ingen penge, ingen Pjerrot"