Vidne: Onkel beskylder nevø for menneskehandel

Et vidne aflagde i dag forklaring i en af danmarks største sager om menneskehandel  Foto: morguefile.com
Et vidne aflagde i dag forklaring i en af danmarks største sager om menneskehandel
Foto: morguefile.com

Et vidne afgav i dag forklaring i en omfattende sag om menneskehandel og forklarede, at han adskillige gange var blevet kontaktet af sin vens onkel, der beskyldte vennen for at tvinge rumænske kvinder til at prostituere sig.

Vidnet fortalte, at onklen virkede vred, de gange han troppede op for at fortælle om sin nevøs lyssky forretninger.

Både onklen og vidnets ven er tiltalt i sagen, der kører i Københavns Byret.

Onklen ville overtage nevøens lejlighed

Vidnet lejede sin etværelseslejlighed på Frederiksberg i København ud til vennen af flere omgange.

På trods af de alvorlige anklager affejede vidnet onklens påstande og fortsatte med at udleje lejligheden til sin ven. Blandt andet fordi vennen bortforklarede onklens beskyldninger med, at onklen selv ville leje vidnets etværelseslejlighed, og derfor løj for at få vidnet til at smide vennen ud.

Læs også: Danske pas bruges til menneskehandel

Lejligheden, som vennen lejede af vidnet, var en ældrebolig. Vidnet havde derfor bedt sin ven om, at der ikke skulle bo for mange i lejligheden på samme tid, da det kunne få de andre beboere til at klage.

På trods af vidnets krav boede der to mænd og to kvinder i den lille lejlighed, der bestod af et rum med køkken, en gang og et badeværelse.

En af de største sager

Sagen er en af de største i dansk historie. I alt er syv mænd og to kvinder tiltalt for at have tvunget 16 kvinder til prostitution på Vesterbro i København. Alle tiltalte erklærer sig uskyldige.

Læs også: Domsmænd skal klædes bedre på til retssager

I sidste uge vidnede en samlever til en af de tiltalte. Hun skulle, ifølge Ritzau, have overført 82.000 kroner til den tiltalte, og benægtede at være tunget til det.

Retsagen fortsætter i Københavns Byret næste tirsdag.