Kom op i gear med gadgets til din cykel

Cykel-airbag
Cykelhjelmen, som alle der har deres frisure og kranie kær, har ventet på: en usynlig cykel-airbag, der springer frem når dit hoved skal beskyttes. Det er to svenskere, Anna Haupt og Terese Alstin, der står bag ”Hövding”, som blev lanceret sidste år. Den innovative cykel-airbag består af en diskret krave, man har om halsen. Indeni gemmer en slags airbaghjelm sig,  som først bliver udløst, når uheldet er ude. Hövding er CE-godkendt, og opfylder dermed de europæiske standarder for cykelhjelme. Cykel-airbagen kommer til at koste omkring 2.000 kr. og kan forudbestilles på Hövdings hjemmeside.

Læs artikel fra Jyllands-Posten her 

Besøg Hövdings hjemmeside her

Se hvordan Hövding virker her

Lav din egen ringeklokke-lyd
Er du træt af din egen ding-ding-ringeklokke eller at råbe ”af banen, af banen”, når du ræser gennem byen? Så er her ringeklokken for dig. ”Record Your Own Bicycle Bell” kan optage op til 20 sekunder, så du kan nøjes med at trykke på en knap, når du skal forbi nogen. Klokken kan også sige en klassisk ringeklokke-lyd, der er elektronisk, og kan købes for ca. 85 kr.

Køb den her

Gør din cykel til en Harley
Cyklen er god og grøn, men savner du lyden af en motorkraft fra en bil, er ”TurboSpoke Bicycle Exhaust System” noget for dig. Det er et cykel-udstødningsrør, der bruger det gamle trick med klemmer i egerne, ved at man sætter nogle små kort ind i, og så bliver lyden forstærket.
Kortene, ”moto cards”, kan fås med forskellige motorlyde og fås på samme side som udstødningsrøret. Selve røret koster omkring 120 kr.

Køb den her

Solcelle-rygsæk
Med denne smarte, miljøvenlige rygsæk kan du lade din mobil, GPS, kamera og iPod op, gennem et solcelle-panel på ydersiden og et indbygget batteri. Der er også USB-port i rygsækken.
Tasken er endda lavet af genanvendelige sodavandsflasker! Den koster ca. 1100 kr.

Læs artikel her

Få solceller på ryggen her

Lav LED-lysshow i dine hjul
Få en Pac-Man i LED-lys i dit ene hjul til at jage et spøgelse i det andet! Lysshowet laves med et kit og kan bruges på både almindelige og mountainbike-hjul. Lysshowet kan både køre på 2-3 AA-batterier eller genopladelige AA-batterier. Kittet indeholder røde LED-lys, men kan opgraderes til grønne, blå eller andre farvede lys.
Sættet koster ca. 550 kr.

Læs artikel her

Køb sættet her

Foto: pressebillede fra Hövding