Kommuner indbyder til crawl

Besøg en kommunal arbejdsplads og hør hvad der kan skabe et bedre arbejdsmiljø.

Formålet med Kommune Crawl er at give alle kommunale arbejdspladser mulighed for at dele deres viden og udveksle erfaringer med succesfulde personalepolitiske tiltag.  

Ideen er, at kommunerne skal lære at tackle de udfordringer, der kan opstå i en tid med økonomisk smalhals, når flere kommunale opgaver skal løses med færre penge og færre hænder. Eva Høeg fra PPE12, PersonalePolitisk Event 2012 Sekretariatet, der arrangerer Kommune Crawl forklarer:

 

– For at imødekomme nye arbejdsbetingelser blev KTO (Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte, red.) og KL (Kommunernes Landsforening, red.) ved den seneste overenskomst i 2011 enige om at gennemføre et større personalepolitisk arrangement.

Forventningen er, at alle områder af det kommunale arbejdsmarked får mulighed for at lære af hinanden og dermed blive endnu bedre til at løse udfordringerne, forklarer Eva Høeg.

 

Ifølge Eva Høeg fra PPE12 Sekretariatet skal Kommune Crawl gerne hjælpe med at finde mulige løsninger og svar på spørgsmålet: Hvordan fastholdes et højt serviceniveau, motivationen og arbejdsglæden hos medarbejdere og ledere også i fremtiden?

 

Selvvalgt arbejdstid
 

Blandt de 109 arbejdspladser, der inviterer indenfor til Kommune Crawl, er Birkehuset/Vinklen i Esbjerg Kommune. I Birkehuset/Vinklen, der er et støttetilbud til hjerneskadede voksne, har personalet indført selvvalgt arbejdstid.

Selvvalgt arbejdstid er et IT-system, hvor medarbejderne kan indtaste deres ønsker til kommende arbejdstider og dermed få indflydelse på planlægningen af deres vagter.

 

– Personalet er glade for selvvalgt arbejdstid. Vi synes, vi har fundet en løsning, der betyder, at personalet har lettere ved at få arbejdsliv og familieliv til at gå op.

Til Kommune Crawl vil vi gerne fortælle flere om selvvalgt arbejdstid og vores erfaringer med det, fordi vi synes, det fungerer rigtigt godt, lyder det fra souschef Ulla Ankersø, Birkehuset/Vinklen.

 

Et nyskabende initiativ
 

Henrik Carlsen, chefkonsulent i KTO, der er medarrangør af Kommune Crawl, synes at ideen med at besøge hinanden ude på arbejdspladserne er både sjov og nyskabende.
 

– Vi har tradition for at lave videndeling mellem kommunerne og skabe inspiration til fremtidig personalepolitik.

Tidligere har det dog mest været på personalepolitiske messer, men i år synes vi, at det kunne være sjovt at tage ud hos hinanden på selve arbejdspladsen, i stedet for at alle tager det samme sted hen, fortæller Henrik Clausen.
 

Kommune Crawl kan med den model samtidig være med til, at flere vil deltage i årets personalepolitiske event, når ansatte kan nøjes med at besøge arbejdsplader i deres lokalområde og ikke behøver at rejse så langt for at deltage, påpeger Henrik Clausen.
 

Glæder sig til crawl
 

Ulla Ankersø og hendes arbejdsplads, Birkehuset/Vinklen, skal, udover at være værter ved Kommune Crawl og fortælle om deres erfaringer med selvvalgt arbejdstid, også selv ud og besøge arbejdspladser, der kan inspirere med tiltag til et endnu bedre arbejdsmiljø.

– Kommune Crawl er en rigtig god lejlighed til at få indblik i andres gode arbejde. Vi skal også ud på nogle af de mange steder, hvor kommunale arbejdspladser gør noget rigtigt godt for arbejdsmiljøet, fortæller Ulla Ankersø.
 

Kommune Crawl er opstået i et samarbejde mellem KTO, KL og Sundhedskartellet og afholdes i dagene fra d. 23.-26. april.

Læs også:

Personalepolitisk Event 2012

Sundhedskartellet

KTO’s hjemmeside