Konflikt: Nedskæringer får studerende til at blokere Københavns Universitet

tomt klasselokale

Siden klokken 7 i morges har op mod 150 sociologistuderende blokeret forskere, undervisere og administrativt personale for indgang til Institut for Sociologi på Øster Farimagsgade i København. Blokaden kommer efter, at instituttet har varslet nedskæringer på 84.000 kr., der kommer til at betyde, at de studerende vil få færre af de såkaldte øvelsestimer, der varetages af de ældre studerende. Det fremgår af en pressemeddelelse, Sociologisk Fagråd har sendt ud tidligere i dag. Ifølge de studerende er øvelsestimerne ellers en populær del af undervisningen.

Læs også: Ringe koncertoplevelser får Roskilde Festival til at droppe to scener

– Vi er vildt glade for den undervisning, vi får, og jeg synes, det er mærkeligt, at de skærer i den undervisning, der får de bedste evalueringer. Samtidig er det en billig undervisningsform, da den varetages af studerende, fortæller Frederikke Nayberg, som studerer sociologi på Københavns Universitet på tredje semester.

– Jeg synes, det er mærkeligt, at de skærer i den undervisning, der får de bedste evalueringer.

Frederikke Nayberg, studerende på Sociologi

Samtidig føler de studerende ikke, at Instituttets ledelse har respekteret de studerendes stemme i debatten.

– Nedskæringerne er vedtaget uden nogen form for inddragelse af os eller vores undervisere og når vi har spurgt ind til sagen, har vores institutleder nægtet at mødes med os. Derfor har vi taget sagen i egen hånd, forklarer de studerendes talsmand, Frederik Bach, i pressemeddelelsen.

Læs også: Netdating: en lille, hvid løgn skader ikke, eller…?

Dagen igennem har de studerende holdt møder med blandt andre forskere og undervisere. Senere i dag vil de vurdere, om blokaden fortsætter.

 

Det har ikke været muligt for Netavisen at komme i kontakt med institutleder Carsten Strøby eller studieleder Charlotte Baarts.