iPads hitter på top-gymnasium

Af Louise Dalsgaard, Nanna Martensen og Louise Hayman

 

For tredje år i træk er Ørestad Gymnasium det mest søgte i Danmark, og eleverne er ikke i tvivl om, at det er brugen Apple-produkter, der får de unge til Vestamager.  

 

»Alt med elektronik fascinerer mig. Det bliver kedeligt bare at sidde med en bog. Her får vi lov til at bruge iPads hele tiden,« siger Oliver Nørager Jørgensen, 17 år. 

 

Hans klassekammerat Kevin Chong er enig i, at tablet-computere som iPads både gør undervisningen sjovere og dagligdagen meget lettere. 

 

Kevin startede egentlig på Niels Brock efter folkeskolen, men han skiftede hurtigt til Ørestad Gymnasium:

 

»Det bedste ved at gå her er, at jeg ikke skal slæbe ti bøger med hver dag. Det skulle jeg på Niels Brock. Nu kan jeg bare tage iPad’en,« forklarer Kevin Chong, der går i 1.g.  

 

 

Ingen rigtige bøger

Efter sommerferien får elever, der starter i 1.g måske slet ikke bøger at se længere. Det er nemlig skolens ambition at være 100 % digitale.

 

Almindelige bøger bliver erstattet af iPads, der fremover vil fungere som digitale bøger i alle fag. 

 

»Vi laver også vores fysikafleveringer med vores iPad. Det betyder, at vi for eksempel redigerer en film, hvor vi forklarer om atomer,« siger Hussein Sarikahya, 18 år, der går på gymnasiets mediefagslinje.

 

I mediefagsklasserne bliver iPad’en brugt i stort set alle fag, for at eleverne bliver vant til at redigere film og speake lyd. Og eleverne vil gerne have mere.

 

»Det eneste problem med iPad’en er, at man ikke kan lave sine afleveringer på den endnu. Man kan heller ikke uploade sine lektier. Men så har man jo heldigvis sin computer,« siger Oliver Nørager Jørgensen og Hussein Sarikahya.

 

Læs også "Derfor vælger de unge Ørestad Gymnasium".