Lockoutede lærere samles i lukningsramt kirke

Manglende kirkegængere er for tiden erstattet med lockoutede lærere i Utterslev Kirke Foto: Jan Rasmussen
Manglende kirkegængere er for tiden erstattet med lockoutede lærere i Utterslev Kirke
Foto: Jan Rasmussen

Mens skolerne er lukket land for landets lockoutede lærere, åbner nogle af landets kirker nu dørene for lærerne. En af dem er Utterslev Kirke i det københavnske nordvestkvarter. Her mødes lærere fra den lokale skole og planlægger aktioner og arrangementer.

– Vi er hele lærerkollegiet, omkring 40 i alt, og det giver et godt sammenhold at have et fast sted at mødes, siger Jeanette Thon, lærer på Utterslev Skole.

LÆS OGSÅ: Lærer: “Jeg ville ønske, at jeg var lockoutet”

Formanden for menighedsrådet for Utterslev Kirke, Lis Lynge, fortæller, at kirken gerne vil åbne dørene for dem, der har brug for den.

Lockout
Kommunernes Landsforening og Danmarks Lærerforening har ikke kunnet enes om en ny overenskomst for lærerne. Derfor har lærerne været lockoutet siden 1. april. Det betyder, at lærerne ikke må undervise eller opholde sig på skolerne.

– Utterslev Skole er en naturlig samarbejdspartner for kirken, for vi får mange af vores konfirmander fra skolen. Vi har åbnet kirken for lærerne, ligesom vi har åbnet for mange andre, der kommer og spørger, om de må låne et lokale, siger Lis Lynge.

LÆS OGSÅ: Vollsmose-lærer: Vi underviser forældre i lockouten

Selvom kirken åbner dørene for de lockoutede lærere, mener menighedsformanden ikke, at kirken tager del i konflikten.

– Det er en arbejdsretlig kamp, og den har jeg ikke taget stilling til. Der er nogle spilleregler om, at de ikke må være på skolen, men skal være i nærheden, og vi har gjort alt for ikke at tage stilling i konflikten, siger Lis Lynge.

Hvis skolelederen spurgte om de måtte låne et lokale, ville de derfor også få lov, fortæller Lis Lynge.

Sammen med 14 andre kirker har Københavns biskop indstillet til Ministeriet for Ligestilling og Kirke, at Utterslev Kirke skal lukkes. Kirken lukker senest ved udgangen af 2013.