Lokal virksomhed vinder prestigefyldt pris: Giver inflationsbonus til medarbejdere

Layland Baker har netop vundet Årets Ejerleder 2022 med sin virksomhed, Titan Containers A/S. Foto: Årets Ejerleder i Hovedstadsområdet 2022.

For 35 år siden startede Layland Barker Titan containers A/S, der har hovedsæde i Taastrup. Nu har han vundet prisen som Årets Ejerleder 2022 i Hovedstadsområdet.

Det sker i kølvandet på Layland Barkers beslutning om at give firmaets medarbejdere 5 procent i bonus for at hjælpe dem gennem inflationskrisen. Container-kongen fik overrakt prisen som Årets Ejerleder 2022 for at være en kompromisløs leder, der fra bunden, har ført virksomheden til en forventet milliardomsætning i 2022.

-En ejerleder er i traditionel forstand en erhvervsdrivende, der har foden under eget bord. Det er stadiet over den almindelige selvstændige, som man forbinder med en person, der har en mindre forretning, da ejerlederen, fra bunden, har vækstet sin forretning til en betydelig størrelse, forklarer Morten Johnsen, redaktør og medstifter af erhvervsmediet InsideBusiness.

I dag er Titan Containers til stede i over 30 lande med 180 medarbejdere, men det er dog ikke størrelsen på virksomheden, der gjort, at Layland Barker har modtaget prisen.

– Layland Barker har bygget sit firma op fra bunden. Det er et af de væsentligste kriterier, som vi har vurderet ud fra. Derudover er hans tilgang til ledelse forbilledligt, da medarbejderne, for ham, er virksomhedens vigtigste organ – ingen medarbejdere, ingen forretning, siger Gitte Lillelund Bech, der er Direktør i Dansk Erhverv.

-Han er en karismatisk mand, der kerer sig om sine medarbejdere – og det har naturligvis indgået i vores overvejelser, at han har givet sine medarbejdere 5 procent i bonus for at hjælpe dem gennem inflationskrisen. Men han vinder prisen for, at han selv har stablet sin virksomhed på benene,” forsætter Gitte Lillelund Bech.

Titan containers

Virksomheden blev etableret i 1987.

Leverer forsendelses- og opbevaringscontainere til et stort væld af applikationer.

Udvikler containere til boliger.

30 procent ejes af Kirk Kapital, der råder over 8 milliarder kroner til investeringer.

Kilde: Titancontainers.dk

Vil hjælpe medarbejderne igennem inflations- og energikrise

Valdeta Risigne er elev hos Titan Containers, og selvom hun kun har været ansat et år, har hun også modtaget inflationsbonussen og føler sig allerede som en del af Titan-familien.

– Det er et behageligt sted at være, og det er på en måde blevet mit andet hjem. Jeg blev meget overrasket over at få bonussen, og jeg synes, det er dejligt at blive behandlet som alle andre, selvom jeg har ikke har været her så lang tid, forklarer Veldeta Risigne.

Udover inflationsbonussen har medarbejderne i Titan Containers A/S også fået en strømbonus grundet de stigende elpriser.

Prisen, som Layland Barker modtog, blev overrakt ved hovedstadskåringen i Dansk Erhvervs lokaler i København, og hylder ejerledere, der som frontfigurer, har haft en central rolle i skabelsen af en ekstraordinær succeshistorie til inspiration for andre ejerledede virksomheder. Det skriver PwC på deres hjemmeside, der har oprettet prisen i samarbejde med Nykredit, Dansk Erhverv og finans.