Roskilde Kommune om CSR-pris: »Ingen interesse hos virksomhederne«

Roskildes byråd, hvor beslutningen om CSR-prisens afskaffelse skal tages. Foto: Roskilde Kommune.

Roskilde Kommunes pris for social ansvarlighed får ifølge kommunen ingen interesse fra byens virksomheder. Roskilde kommune udgiver hvert år den såkaldte CSR-pris, der har til formål at fejre en lokal virksomhed, der har taget ekstra socialt ansvar i samfundet.

Nu overvejer Roskilde Kommune at afskaffe prisen, hvilket kommer bag på næstformand for Beskæftigelse- og Socialudvalget i Roskilde Kommune, Susanne Lysholm Jensen (EL).

– Den manglende interesse for prisen undrer os rigtig meget i udvalget i en tid, hvor der er enormt meget fokus på social ansvarlighed, siger hun.

Jeg kender den ikke og jeg ville ikke vide hvordan jeg skulle nominere. Jeg kan ikke engang svare dig på, hvornår den er

Kasper Bæk, Bestyrelsesformand i Erhvervsforum Roskilde.

Ingen kender prisen
Bestyrelsesformand i Erhvervsforum Roskilde, Kasper Bæk, peger på, at den manglende interesse skyldes manglende promovering. Han fortæller, at Erhvervsforum Roskilde næsten ikke kender til prisen. Derfor er der ingen virksomheder, der bliver indstillet.

– Jeg kender den ikke, og jeg ville ikke vide, hvordan jeg skulle nominere. Jeg kan ikke engang svare dig på, hvornår den er, lyder det fra Kasper Bæk.

Ifølge kommunikationskonsulent i Roskilde Kommune Lars Elmsted er der generelt svingende interesse for de priser, Roskilde Kommune uddeler. Han påpeger, at det især er priser, der hylder social ansvarlighed, som miljø- og virksomhedspriser, der har det svært.

Hvad er CSR- prisen

  • CSR står for Corporate Social Responsibility – altså virksomheders sociale ansvar. Det indebærer, at virksomheder har et ansvar for at have positiv effekt på samfundet, fx miljø og trivsel.
  • Prisen gives én gang om året som et skulderklap til en lokal virksomhed, der har gjort en indsats for et rummeligt arbejdsmarked.
  • Lokale virksomheder skal nominere hinanden og give begrundelse.
  • Vinderen af prisen udpeges af Roskilde Kommunes Beskæftigelsesudvalg.

Kilde: Roskilde Kommune

Et skud til
På trods af den manglende interesse for prisen besluttede Beskæftigelses- og Socialudvalget i torsdags at give prisen et chance til, da det mener, at afskaffelsen af prisen kunne give et uheldigt billede.

– Vi er alle enige om, at en afskaffelse af prisen er et dårligt signal at sende. Derfor giver vi den et skud til, siger Susanne Lysholm Jensen.

Nu har Beskæftigelse- og Socialudvalget i Roskilde Kommune besluttet, at der samarbejdes med Erhvervsudvalget i Roskilde for at forbedre interessen for prisen. Sagen sendes til høring i Erhvervsudvalget d. 27. oktober og genovervejes igen af Beskæftigelse- og Socialudvalget til november.