Grafitti-fjerner: Lovlige graffitimure skaber mere ulovlig graffiti

Foto: NetAvisen
Foto: NetAvisen

Ifølge Jess Nielsen, der er direktør i graffitirengøringsvirksomheden All Remove A/S, vil vi se mindre ulovlig graffiti, hvis de lovlige graffitimure bliver revet ned. Hans erfaring viser, at man ser mere ulovligt graffiti i områder, hvor der er lovlige graffitimure.

Jess Nielsen tror, at de lovlige graffitimure bliver brugt til at øve sig på.

-Vi ser, at de lovlige graffitimure bliver brugt som øveplatform til at blive bedre og hurtigere til at udøve det ulovlige graffiti, vurderer Jess Nielsen.

Han mener også, at mere overvågning skaber mindre ulovlig graffiti.

-Hvis man skal tale ud fra almen erfaring, så er der ingen tvivl. Der hvor der er meget overvågning, ser man mindre ulovlig graffiti, udtaler Jess Nielsen.

Han vurderer også, at der er forskel på graffitimalerne.

– Vores erfaring viser, at man kan dele graffitimalerne ind i to kategorier, der er kunstneren og taggeren. Kunstneren er nødvendigvis ikke interesseret i at male ulovlig graffiti. Men for taggeren handler det om at vise sig frem, mener Jess Nielsen

Graffitimaler er uenig

Jesper Kanlund er graffitimaler og initiativtager bag Facebook gruppen Sydhavnen” Kbh Hall of fame, der efter en uge har fået over 760 medlemmer.

Han mener, at de fleste graffitimaler der benytter den lovlige graffitimur i Sydhavnen kun maler lovligt.

– For dem, der bruger muren ude ved Sydhavnen, handler det om at fordybe sig i deres kunst, vurderer Jesper Kanlund.

Jesper Kanlund mener modsat Jess Nielsen, at vi vil se en stigning i den ulovlige graffiti, når den lovlige graffitimur omkring Sydhavnen bliver revet ned.

– Nu maler jeg ikke selv ulovligt graffiti, men folk har behov for at male uanset hvad, også selvom det er ulovligt graffiti. Derfor vil jeg ikke afvise, at vi kommer til at se mere ulovligt graffiti i København, hvis vi ikke får et andet tilsvarende sted, udtaler Jesper Kanlund.

2 Responses to "Grafitti-fjerner: Lovlige graffitimure skaber mere ulovlig graffiti"