Mariah Freefall gør sig klar til WorldPride

Kenneth Egelund kigger i spejlet og former nye bryn. Tre års erfaring med at optræde som dragqueen har gjort Kenneths alterego Mariah Freefall til et etableret navn på den danske dragscene.

Af Mie Wiatr Hammerich

I en toværelseslejlighed i Albertslund sidder en 27-årig mand med tatoveringer og kortklippet lyst hår og lægger make-up. Lige nu er det svært at forestille sig, at Kenneth Viktor Egelund om få timer skal optræde i kjole og meget højhælede sko. Og det er netop pointen, forklarer han. Som dragqueen har Kenneth Viktor Egelund de sidste tre år brugt mere tid på at lægge make-up end de fleste kvinder.
– Men jeg ændrer jo ikke køn, jeg klæder mig bare ud. Det er en rolle, man tager på sig, siger han med skæv mund for samtidig at kunne glatte en lysebrun foundation-creme ud på kinden. Han læsper ikke.

Læs også: København vil kombinere fest og sport i banebrydende pride-event

Tre års erfaring med at optræde som dragqueen har gjort Kenneths alterego Mariah Freefall til et etableret navn på den danske dragscene. Men han mener, at dragqueens sagtens kan blive en endnu større del af underholdningsbranchen. Derfor er værtskabet for WorldPride i år 2021 også en stor mulighed for ham og andre danske dragqueens, mener Kenneth.
Whitney Houston brager ud af højttalerne med I’m Your Baby Tonight og for tredje gang på tyve minutter tager Kenneth en lilla glitterlim på øjenbrynene, så de kan dækkes med foundation. Rummet er dårligt oplyst, så på spejlet sidder en ekstra lampe på størrelse med en cykellygte.

Fra Pride til Albertslund
Sammen med veninden Nanna Christiansen er Kenneth ved at gøre sig klar til aftenens show. Som Mariah Freefall har han blandt andet optrådt til Copenhagen Pride, men hans jobs er meget forskellige. I aften er han for eksempel booket til en kombineret valg- og fødselsdagsfest i Albertslund sammen med komikeren Anders Stjernholm. I lejligheden i Albertslund sidder Kenneth og Nanna ved et spisebord i den åbne stue, der også fungerer som spisestue. Spisebordet er fyldt med pensler, pudder og øjenskygger. Smykkerne på bordet glitrer på håndklædet, der bruges som improviseret dug for at beskytte bordet mod farve fra make-up’en.
– Lyset er langt fra optimalt at lægge make-up i, men lyset i mit spejl er gået i stykker, siger Kenneth.
Der er stadig flere timer til showet, men forvandlingen fra Kenneth Egelund til Mariah Freefall tager lang tid – mindst 2 timer.

Kenneth har en mørkegrå top på, som skal dække brystvorterne, mens han med en med en lys farve tegner en kavalergang. Med stropperne trukket ned glatter han med øvet hånd forskellige nuancer af foundation ud, en kavalergang kommer til syne på brystkassen.

Mens Kenneth Egelund kigger i spejlet og former nye bryn, rejser Nanna Christensen sig fra bordet og henter et stort glas vand til ham. Han drikker sig ikke fuld, når han optræder, forklarer han. En krukke med pensler rasler, da Kenneth tager en ny op af krukken. Når han skal lave små detaljer svarer han i enstavelsesord. Så snart han lægger penslen, flyder samtalen igen. Nanna kommer tilbage med glasset og et sugerør til Kenneth, så vandet ikke ødelægger de mange lag make-up rundt om munden.

På forreste række
Nanna Christensen har kendt Kenneth i et halvt års tid. Hun er gode venner med Kenneths kæreste, der hedder Kenni Flink Gossman og er Alternativets spidskandidat til Kommunalvalget i Albertslund. Det er ham, der holder festen i aften, som Kenneth skal optræde til. Nanna er hverken dragqueen eller homoseksuel, men har altid haft sin gang i det københavnske LGBTQ-miljø. Hun deltager ofte i festlighederne ved Copenhagen Pride og står altid på forreste række ved den store parade.
– Det er lige meget om du duller dig helt op og du aldrig har set mere lækker ud i hele dit liv. Står der en dragqueen ved siden af dig? Så får du ikke særligt meget opmærksomhed, siger Nanna og
Kenneth griner samstemmende.

Mere pudder og Mariah
Kenneth rejser sig fra stolen og går ind i soveværelset for at tage en BH på. Da han kommer tilbage begynder han at fortælle om sine rutiner med make-up’en før han afbryder sig selv.
– To sekunder, jeg skal lige have sat der her bryst inden jeg smelter.
Kenneth rejser sig endnu en gang fra bordet og går rundt i rummet, mens han leder efter den rette farve pudder. Han finder pakken, sætter sig ned igen og dupper endnu en gang brystkassen med det farvede støv. Om få timer optræder han på Den Våde Høne i Albertslund. Mariah Carey strømmer nu ud gennem anlægget. I år 2021 har Kenneth syv års erfaring som dragqueen. Hvor han skal optræde til WorldPride om fire år ved han endnu ikke.
– Mariah Freefall skal helt sikkert være med, og jeg skal uden tvivl optræde et par gange eller tre. Men vi får se.