Musikbranchen fik en rock-indsprøjtning

 

Dizzy Mizz Lizzy modtog tre priser til årets High Voltage Rock Awards. Læs artiklen og se hvilke priser de modtog. Foto: High Voltage
Dizzy Mizz Lizzy modtog tre priser til årets High Voltage Rock Awards. Læs artiklen og se hvilke priser de modtog. Foto: Thanos Araway

High Voltage Rock Awards gav de danske rock- og metalelskere en lørdag aften, de sent vil glemme. 14 statuetter i form af beton-lyn blev uddelt og modtaget med stor stolthed af både store og små repræsentanter for dansk rock og metal.

Jeg synes det er vigtigt at High Voltage Rock Awards er der til at sætte fokus på, at der findes rigtig, rigtig meget talent, som ikke bliver specielt meget hørt i de brede medier.
– Anders Bøtter, DR P6 Beat.

Aftenens store vindere blev bandet Dizzy Mizz Lizzy, som løb med tre statuetter, men Anders Bøtter, vært på radiokanalen DR P6 Beat, mener, at selve priserne er formalia, og at den virkelige værdi ligger et andet sted.

– Jeg synes, det er vigtigt at High Voltage Rock Awards er der til at sætte fokus på, at der findes rigtig, rigtig meget talent, som ikke bliver specielt meget hørt i de brede medier. Så den opmærksomhed det giver til en scene, som nogen gange godt kunne trænge til et skulderklap og lidt medvind er helt fantastisk. Det er rigtig godt. Selve pris-showet og det at uddele priser, er mig fuldstændig ligegyldigt. Jeg kan godt stille spørgsmålstegn ved det at fremhæve noget frem for noget andet, og det tror jeg heller ikke at awardshowet går så meget op i selv, men fremhæver hele tiden, at det er for at fejre genren og musik-scenen herhjemme. Så dét, det giver til scenen, synes jeg er enormt vigtigt, siger Anders Bøtter.

Læs også: Awardshow kaster priser efter hård rock

Det er anden gang, at awardshowet finder sted. Der var rettet op på sidste års kritik af en mudret lyd under overrækkelse af statuetterne, mangel på skærme og mangel på live video-produktion. En enkelt strømafbrydelse betød en kort pause i showet, men aftenen kørte derfra videre uden øvrige afbrydelser. Arrangøren Steffen Jungersen holdte en tale, hvor han hyldede en af rockens største ikoner, Lemmy, frontmand i bandet Motörhead, og sammen med alle fremmødte sendte en hilsen op til den afdøde sanger og bassist i form af et tre gange “rock’n’roll”.

 

Artiklen fortsætter under billedet.

Martin Jensen (venstre) og Steffen Jungersen (højre) fejrer to år med Rock Awards. Foto: High Voltage
Martin Jensen (venstre) og Steffen Jungersen (højre) fejrer to år med Rock Awards. Foto: Thanos Araway

Anders Bøtter var DJ til sidste års High Voltage Rock Awards, og kunne i år, som gæst, være tilfreds med showets forløb og de opgraderinger, det havde fået.

– Rocken blev fejret, der var masser af glade publikummer og masser af glade bands. Der var optimeret på nogle ting. Sidste år var der alt for mange priser, og det var der ikke i år. Showet havde fået en ny vært, Mikkel Neperus, som kunne give aftenen det ekstra gas, der manglede sidste år, og det havde de virkelig fixet i år. Der var knald på og bandsene fungerede rigtig godt, så der var klart forbedringer fra sidste år, sagde Anders Bøtter. Han mener dog, at der stadig er plads til forbedringer.

– Der var dog stadig et par logistiske problemer. Indgangen fra VIP’en var meget snæver, og skabte en flaskehals, som gjorde det svært for overrækkere og modtagere af statuetter at komme hen til podiet, hvor priserne blev uddelt, men jeg ved ikke, om publikum lagde mærke til det.

Læs også: Her skal du fremover gå til koncert i København

Kør musen over nedenstående billede og se, hvem der vandt de forskellige priser.