Nu angribes hvalen med traktor og knive

Otte museumsmedarbejdere fra henholdsvis Zoologisk Museum i København  og fra Fiskerimuseet i Esbjerg, skal igang med at skære kødet af det store dyr i dag.

 » Vi går i gang med at skære kødet af hvalen lige om lidt. Lige nu står vi og venter på de fire medarbejdere fra Zoologisk museum, der ankommer klokken ti,« siger Ranghild Skov fra Fiskerimuseet i Esbjerg.

Store flænseknive
De otte museumsmedarbejdere har forskellige redskaber til at skære kødet af hvalen:

 » Vi bruger alt fra små knive til store flænseknive. Men vi bruger også en traktor til at hjælpe med at trække store kødstykker af. Dyret er jo enormt,« siger Ragnhild Skov.

 Ragnhild Skov regner med, at det kommer til at tage nogle dage før alt kødet er skåret af. Men når kaskelothvalen først er  blevet fri fra kød, så skal den med hjem til Fiskerimuseet i Esbjerg og lægges i blød.

Hvalen bliver i Jylland
Det er meningen, at hvalen på et tidspunkt skal udstilles på Fiskerimuseet i Esbjerg. Men der kommer til at gå noget tid:
 

 » Vi vil lave en særudstilling om hvaler. Og på musset har vi lidt en tradition for kaskelothvaler på vestkysten. Derfor er det oplagt at weekendens hval bliver udstillingens omdrejningspunkt. Men det tager altså sin tid, at gøre sådan et enormt dyr klar, derfor tør jeg ikke sige noget om, hvornår udstillingen står klar, « siger Ragnhild Skov.

Udstilles sammen med spækhugger
Fiskerimuseet i Esbjerg har i forvejen en stor samling af hvalskelletter. Blandt andet ligger musset inde med skellettet fra en spækhugger, der drev i land i Hirthals for to år siden.