Nu kommer foråret: Disse dyr skal du lægge mærke til

Nu kommer det længe ventede forår, alt begynder at spire, og der sker en masse i dyreriget. En af de steder, hvor man for alvor kan mærke, det begynder at blive forår, er i skoven.

– Der sker rigtig mange ting fra nu af og indtil midt på sommeren, når ynglesæsonen er ovre for de fleste dyr, fortæller Michael Carlsen, projektleder, zoolog, Ph.d. fra Dyrenes Beskyttelse.

Hvis du går en tur i skoven kan du både spotte rådyr og deres unger, høre natuglens parringssang, se hugormen og finde frøer.

Her er et overblik over skovens dyreaktiviteter i foråret:

Læs også: Sådan kan du præge fuglelivet i forårshaven

Naturen er også i haven

Men har man ikke en skov lige i nærheden, kan man måske nøjes med at kigge ud af vinduet og gå en tur i sin have. I haven kan du også gå på opdagelse og finde tudser, sommerfugle, pindsving og lytte til fuglenes skønne kvidren.

Læs også: Derfor er du bange for edderkopper

– Rigtig mange dyr er lige under næsen på os, også selvom vi ikke er klar over det. Det kræver egentlig bare, at man kigger andre steder end man plejer, siger Michael Carlsen fra dyrenes beskyttelse.

Her er et overblik over havens dyreaktiviteter i foråret:

Kilder: Naturstyrelsen og zoolog Michael Carlsen fra Dyrenes Beskyttelse.

Sådan gjorde vi: Historien udspringer af foråret, hvor der sker en masse i dyreriget. Michael Carlsen fandt vi gennem Dyrenes Beskyttelse og interviewet foregik over telefon. Udover interviewet er der også hentet information fra Naturstyrelsen hjemmeside.