Ny trend: Flere får skåret ar som udsmykning

En af de sidste nye trends inden for kropsudsmykning er scarification – et fænomen, hvor du får skåret et motiv ind i huden, så der dannes arvæv

En af de sidste nye trends inden for kropsudsmykning er scarification – et fænomen, hvor du får skåret et motiv ind i huden, så der dannes arvæv

Vil du gerne udsmykke din krop, men synes at tatoveringer er blevet lidt for mainstream? Så er scarification måske noget for dig. Inden for kropsudsmykning er der inden for det seneste år vundet en ny tendens frem i Danmark; scarification. Her får du skåret et mønster ind i huden, som heler og danner arvæv, og flere og flere begynder at vise interesse for den alternative udsmykningsform.

»I dag har næsten alle tatoveringer, og ikke et ondt ord om det, men scarifications kan så være skridtet videre for nogle mennesker, der gerne vil have noget, som ikke så mange andre har,« siger piercer Jannick Søndergaard fra City Piercing i København, som udfører scarifications.

Selve processen med at få skåret mønstret ind i huden foregår typisk med en steril engangs-skalpel. Ofte skærer man ikke længere ned end 1-2 mm., men det kommer an på kundens individuelle hudtype. Under helingen vælger nogle at ’irritere’ sårene, enten ved at gnide dem med en tandbørste eller at smøre citronsaft, salt eller lignende i for at få en tydeligere ardannelse.

»Det er specielt linære motiver, der er populære, og det mere klassiske, som for eksempel masker og koi-fisk,« siger Jannick Søndergaard.

Hvem vil dog udsætte sig selv for sådan noget, tænker du måske. Men Jannick Søndergaard fortæller, at scarifications ikke kun er for de mest hardcore eller fetichisterne:

»Det er meget forskellige typer kunder, som får lavet scarifications. Men de har det til fælles, at de gerne vil prøve noget nyt og noget andet,« siger han.

Et fremstillet ar

Den danske side Bodymod.dk er et online-community for kropsmodifikationer af forskellig art, hvor brugerne kan vise billeder og diskutere emner indenfor kropskunst. Her har scarificationen også vundet indpas, og flere brugere har uploadet billeder af deres ar-udsmykning. En bruger beskriver oplevelsen med scarification sådan her:

»Det var en vild oplevelse, og er meget meget glad for det her ar. Har så mange naturlige i forvejen, så hvorfor ikke få fremstillet ét.«

Trenden er stadig så ny i Danmark, at der kun er to steder i landet, der udfører den alternative udsmykning – nemlig City Piercing og Copenhagen Body Extremes i København. 

Læs også:

Ekstrem kropskunst får sin helt egen festival

Verdens mest tatoverede bedstemor viser sig frem på Vesterbro

One Response to "Ny trend: Flere får skåret ar som udsmykning"