Overblik: Stor prisforskel på influenzavaccination

Der er stor prisforskel på at få det lille prik Foto: Flickr.com
Der er stor prisforskel på at få det lille prik
Foto: Flickr.com

Influenzasæsonen er over os. En måde at komme på forkant med den vedholdende sygdom er ved at få en influenzavaccination, men prisforskellen på de danske vaccinationsklinikker er stor. Det viser et gennemtjek af priserne på de danske vaccinationsklinikker foretaget af NetAvisen.

Læs også: Kæmpe prisforskel på lægeerklæringer

Influenzavaccinationen er gratis for borgere over 65 år samt for førtidspensionister, kronisk syge og gravide i 2. og 3. trimester. Undersøgelsen er derfor dækkende for dem, der ikke går ind under nogen af disse kategorier.

Sådan gjorde vi:
Statens Serum Instituts liste med danske vaccinationsklinikker var udgangspunktet. Herefter dannede de enkelte klinikkers hjemmesider udgangspunkt for at finde priser og adresser.

De dyreste og billigste

De dyreste influenzavaccinationer finder du i Århus og Kongens Lyngby, hvor klinikkerne Vaccinexperten og Vaccinespecialisten begge tager 250 kr. for et prik i armen eller låret. Det er over dobbelt så dyrt som den billigste udbyder, Aftenvaccination, der i Vejle og Århus tilbyder influenzavaccinationen for 120 kr.

Den største udbyder af de sygdomsforebyggende dråber er Danske Lægers Vaccinationsservice med 32 klinikker rundt om i landet. De tager 175 kr. for en influenzavaccination.

Her er den billigste klinik nær dig

Du kan klikke dig rundt på kortet nedenunder, så du kan finde den billigste vaccinationsklinik i dit nærområde.