“Jeg har været ensom med min migræne”

Monica Sabroe har følt sig meget alene med sin migræne Foto: Patrick Denker
Monica Sabroe har følt sig meget alene med sin migræne
Foto: Patrick Denker

26-årige Monica Sabroe oplever, at folk har haft svært ved at sætte sig ind i, hvordan det er at lide af migræne. Hun har haft sygdommen, siden hun var lille. Især dengang var det svært for hende at acceptere, at hun har ondt i hovedet næsten konstant.

– Jeg har lidt følt, at der ikke var nogen, der troede på, hvad jeg sagde om mine smerter. Jeg lærte jo at fungere normalt ligesom alle andre børn. Til sidst troede jeg, at jeg var mærkelig. Det var først, da jeg kom ud på Hovedpinecenteret på Glostrup Hospital, jeg fik at vide, at jeg ikke er den eneste, der har det sådan, siger Monica Sabroe.

Der var en sten, der lettede fra mit hjerte, da jeg kom ud på Dansk Hovedpinecenter. Jeg fandt ud af, at jeg ikke er den eneste med migræne
Monica Sabroe, migrænepatient

Ikke det samme som tømmermændshovedpine

Hun har flere gange oplevet, at folk forvekslede hendes migræne med normal hovedpine:

– Der er mange der siger at ja, de har også prøvet at have ondt i hovedet, når de har tømmermænd. Der må jeg bare sige, at det er altså ikke det samme. Så på den måde er der mange, der ikke forstår det, og derfor har jeg følt mig meget ensom med det.

Læs også: Ekspert: Hver tredje skjuler migræne

Hun fortæller, at hun har haft kærester, der ikke kunne forstå det, når hun måtte lægge sig i seng på grund af migrænen.

For lidt viden om migræne blandt læger

Også praktiserende læger havde svært ved at tro på Monica Sabroes smerter, da hun var ung. Hun fortæller, at hun længe blev kastet rundt i systemet, fordi ingen kunne finde ud af, hvad hun fejlede. Først da hun selv forlangte at komme til Glostrup Hospital, mødte hun læger, der kunne give hende diagnosen migræne.

– Der var en sten, der lettede fra mit hjerte, da jeg kom ud på Dansk Hovedpinecenter. Jeg fandt ud af, at jeg ikke er den eneste med migræne, og at jeg kunne få hjælp og rådgivning. Hvis man ikke er tilknyttet noget, hvor man kan få hjælp, må det være virkelig hårdt, pointerer hun.

Vil have et så normalt liv som muligt

Monica Sabroe har migræne cirka 20 dage om måneden. Alligevel lever hun nu et normalt liv med smerten. Hun får medicin hver dag men går på arbejde som alle andre. Hendes arbejdsgiver fik først senere at vide, at hun lider af næsten daglig migræne, men det har ikke givet anledning til mistillid, for hun klarer jobbet og smerterne uden klager.

– Det er vigtigt for mig, at det ikke ødelægger alt, at jeg konstant har ondt i hovedet. Men det er da sindssygt hårdt. Når jeg kommer hjem om aftenen, er jeg helt opbrugt. Når jeg er på arbejde skal jeg håndtere en masse smerte, samtidig med at jeg skal kunne koncentrere mig. Så det er virkelig en udfordring.