Politiet vil opklare mord på Twitter

Sydøstjyllands Politi fejler, når de bruger Twitter til mordopklaring  Foto: Twitter
Sydøstjyllands Politi fejler, når de bruger Twitter til mordopklaring, vurderer forsker i sociale medier. Foto: Twitter 

Når et mord eftersøges, kan det være svært for politiet at få kontakt til venner og bekendte, der kan ligge inde med vigtige oplysninger. Derfor griber Sydøstjyllands Politi nu til alternative midler og prøver at få kontakt til ofrets omgangskreds ved hjælp af Twitter.

Men Twitter er langt fra det mest oplagte medie, hvis man vil ud til flest muligt, mener Tem Frank Andersen, forsker ved Center for Interaktive Digitale Medier (InDiMedia) på Aalborg Universitet.

– Jeg tror, at politiet har forregnet sig. De tror, at de kommer ud til et meget større publikum, end de egentlig gør, siger han

Læs også: Politi: Vi har ingen forventning om at stoppe hashhandlen i Danmark

Twitter har omkring 200.000 danske brugere og er langt bagefter det sociale medie Facebook, der har over tre millioner danske brugere. Men Sydøstjyllands Politi har valgt Facebook fra.

De unge er ikke på twitter

Sydøstjyllands Politi har for første gang “tweetet” om hjælp i håb om at komme i kontakt med den dræbte 22-årige Ahmad Fouad Karimis venner og bekendte. Ahmad Fouad Karimi blev fundet død i sit hjem i Horsens den 18. marts.

– Når man driver en efterforskning, så har man brug for en masse oplysninger. Og når det er et ungt menneske, der er dræbt, så hjælper det jo ikke at bringe en annonce i lokalavisen. Den læser de unge jo ikke, siger Ulla Kaspersen, der er kommunikationschef  hos Sydøstjyllands Politi.

Men hvis man vil ramme de unge, så er Twitter ikke det oplagte medie. Ifølge forsker i sociale medier, Tem Frank Andersen, er Twitter et medie, der mest bliver brugt af mediefolk og altså ikke de unges fortrukne sociale medie.

– Man har tydeligvis ikke sat sig helt ind i spredningsgrad, og hvordan unge mennesker bruger de sociale medier, siger Tem Frank Andersen og fortsætter:

Læs også: Twitter i sorg

– Det virker som om, at nogen har fået en “grille”. Måske har en været på kursus i Twitter, og så har man valgt netop det medie.

Twitter

En hurtig søgning på den dræbtes navn giver ikke umiddelbart noget resultat på Twitters hjemmeside, og det tyder ikke på, at Ahmad Fouad Karimi selv har brugt Twitter.

Se alle Sydøstjylland Politis mordopklarings-“tweets” her:

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12