TV: Efter terror: Politiet kræver bedre våben og ny skydeuddannelse

Af: Jakob Stein og Jonas Krügermejer Nygaard

Der hersker et nyt trusselsbillede i Danmark. Et trusselsbillede, som de danske betjente skal have bedre ressourcer for at kunne håndtere.

Sådan lyder udmeldingen fra Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt.

– Der er ingen tvivl om, at vi ser en ny virkelighed for dansk politi, hvor politifolk er potentielle terrormål, og det har man ikke kun oplevet i Danmark, men også i udlandet, varsler Oxfeldt og uddyber:

– Islamisk Stat har jo været direkte ude og sige, at et mål er europæiske politifolk. Det er vi i dansk politi også nødt til at forholde os til, siger Claus Oxfeldt.

Læs også: Politiet sætter ind mod spritkørsel på J-dag

Derfor efterlyser Rigspolitiet bedre våben og sikkerhedsudstyr til landets betjente. Det gør man i en ny rapport, der udkom op til de politiske forhandlinger om det kommende politiforlig, der lige nu bliver forhandlet.

Understreger vigtigheden af mental parathed
Her udtrykker man også et ønske om en ny og forbedret skydeuddannelse, der, ud over træfsikkerhed, skal øge betjentenes mentale parathed.

– Adrenalinen kører jo også på politifolk, hvis man er ude i en skarp situation, så det skal være per instinkt, at man handler. Det skal simpelthen sidde så meget på rygraden, at det er helt naturligt, siger Claus Oxfeldt.

Læs også: Efter terrorangreb: Politielever frygter for deres sikkerhed

Han understreger vigtigheden af den mentale parathed.

– Man skal huske på, at hver eneste gang politiet bruger skydevåben, så er det potentielt meget farligt, og man skal kunne handle mere eller mindre per refleks.

Forhandlinger om politiforliget startede den 21. oktober og er stadig i fuld gang.