Siloerne skal ned. Risikovirksomheder skal ud af byen. Og så skal der bygges flere studieboliger. Der er meget at kæmpe for, selvom man går i 2. g i en lille jysk provinsby.
Lasse Frøsig Thude er 19 år, og med sit skulderlange hår ligner han billedet den typiske gymnasieelev. Han spiller i band en gang om ugen, tager gerne et par øl med klassekammeraterne og er vild med Tarantino-film. Alligevel er Lasse ikke helt, som gymnasieelever er flest. For selvom politiske diskussioner ofte fylder gangene på Aabenraa Statsskole, så er det få, der er så engagerede som ham.
For snart tre år siden meldte Lasse sig ind i SF, og han blev hurtigt formand for SFU i Aabenraa. I sin tid som formand har han kæmpet aktivt for fjernelsen af nogle omstridte siloer, ligesom han ihærdigt har arbejdet for at styrke SFU’s afdelinger i nabobyer. Lasses engagement og ideologiske gåpåmod er blevet bemærket, ikke bare i SFU, men også af de ”voksne” SF-kandidater i kommunen. Partiets borgmesterkandidat fortæller, at der er stor respekt omkring den unge politikers arbejde.
Politik ved middagsbordet
Det er ikke mærkeligt, at Lasse blev interesseret i politik. Ved middagsbordet i barndomshjemmet på villavejen i Aabenraa var diskussionerne livlige, og emnerne var oftest politiske. Det var til gengæld ikke givet, at Lasse skulle blive SF’er. Forældrene stemte til højre for midten, og SF var på mange måder det komplet modsatte af de holdninger, han mødte derhjemme. Men selvom diskussionerne i hjemmet stadig kan være heftige, så bakker forældrene Lasse op og hjælper, når der for eksempel skal hænges valgplakater op midt om natten.
Selvom Lasse er seriøs og målrettet med sit politiske arbejde, så gør han sig ikke tanker om, om han på længere sigt skal spille en rolle i landspolitik. For Lasse handler det om lokalområdet. Om at gøre en forskel, ”der hvor man er”.
Læs også:
Engageret kollegianer i kamp for de ældre