Massiv borgermodstand mod byggeprojekt i Dragør splitter nu kommunalbestyrelsen

Et flertal i kommunalbestyrelsen er blevet enige om at bygge 28 boliger på det markerede område af Engvejsarelaet.
Foto: Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering

 

Borgerne i Dragør Kommune har udvist massiv modstand mod et byggeprojekt på det såkaldte Engvejsareal i Dragør.

Sagen, der har stået på i flere år, har ført til, at hele 1137 borgere har skrevet under på underskriftindsamlingen ”Nej tak til boliger og aktivitetspark på Engvej, Dragør”.

Læs også: Masseturisme: Borgere i Dragør vil ikke være verdensarv

– Det område, der er tale om, har i over 20 år været anlagt i lokalplanerne som en bydelspark til glæde for borgerne i bydelen. Det står der også i den seneste lokalplan, som er underskrevet i 2018. Det er jo en meget voldsom ændring af området at begynde at bygge boliger, siger Knud Berggreen, stifter af underskriftindsamlingen.

Der er en massiv borgermodstand imod sagen, og det er vi simpelthen nødt til at respektere. Derfor stemte vi for at sagen skal lukkes
– Kenneth Gøtterup (C)

Projektet, der oprindeligt omhandlede opførelsen af 200 nye boliger, er blevet en kompromisløsning blandt flertallet i kommunalbestyrelsen. Byggeprojektet omfatter nu opførelsen af 28 boliger, herunder senior- og almenboliger, på et grønt areal nær Dragør bymidte, samt modernisering af den omkringliggende park.

Opførelsen af de 28 boliger har været sendt i høring, og kommunalbestyrelsen har modtaget 18 høringssvar, som sammen med underskriftindsamlingen blev drøftet i By-, Erhvervs- og Planudvalget i Dragør Kommune i sidste uge.

Konservative: Projektet skal lukkes

Med Kenneth Gøtterup i spidsen har De Konservative ændret holdning til projektet. Til mødet i tirsdags foreslog de derfor, at sagen stoppes.

– Der er en massiv borgermodstand imod sagen, og det er vi simpelthen nødt til at respektere. Derfor stemte vi for, at projektet skal lukkes, siger Kenneth Gøtterup, spidskandidat for De Konservative, Dragør.

Kenneth Gøtterup påpeger også, at De Konservative tidligere har været fortalere for at sælge arealet til privat boligbyggeri, for at få flest mulige kroner og øre for det. Dog kan de ikke længere se idéen i at ødelægge det grønne område for borgerne, og ønsker ikke længere at bygge på Engvej.

Uenighed i kommunalbestyrelsen  

De Konservative var dog de eneste i udvalget, der stemte for at projektet stoppes.

Dragør Kommune

  • 14.588 indbyggere
  • Den nuværende Borgmester er Helle Barth (V)
  • Der er 15 medlemmer i kommunalbestyrelsen fra fem forskellige partier (A, O, T, V, C)

Kilde: Dragør Kommune

Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Liste T stemte imod, mens Venstre undlod at stemme.

– Som repræsentant for Venstre ser jeg med bekymring på de høringssvar, der er kommet, og på den her meget store underskriftindsamling imod projektet. Derfor var det min personlige indstilling, at det er naturligt at kigge på analyserne, inden man tager den endelige beslutning, siger Kim Dupont (V), medlem af kommunalbestyrelsen og Venstres repræsentant i By-, Erhvervs- og Planudvalget.

Imidlertid er Venstre en del af en bredere konstituering, sammen med Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og den lokale Liste T, og Kim Dupont understreger, at Venstre vil honorere de aftaler, der allerede er indgået med disse partier, selvom han medgiver, at projektet er blevet et kludetæppe af kompromiser, som ingen i virkeligheden er lykkelige for.

Vi har ikke været gode nok

Socialdemokratiet er et af de partier, der vil fortsætte udviklingsarbejdet. De mener bare ikke, at de har været gode nok til at kommunikere planerne med området til borgerne.

– Vi har ikke været gode nok til politisk at kommunikere planerne ud. Området er jo større, end det område der skal bygges boliger på, så der er jo mere grønt areal tilbage, siger Nicolaj Bertel Harder (A), spidskandidat for Socialdemokratiet, Dragør.

Nicolaj Bertel Harder anerkender, at over 1000 underskrifter er meget for Dragør, som har 14.000 indbyggere. Han mener dog stadig, at denne boligudvikling er vigtig for Dragør.

– Jeg er ikke enig i, at sagen skal stoppes. Derfor stemte vi også for at fortsætte udviklingsarbejdet, siger Nicolaj Bertel Harder.

Sagen skal fremlægges for Økonomiudvalget d. 11. november, og derudover forventer By-, Erhverv- og Planudvalget at kunne fremlægge sagen igen i starten af 2022.

Sådan gjorde vi: Artiklen er blevet til efter skribenten faldt over underskiftindsamlingen, og dermed fik interesse for debatten. Derudover er artiklen baseret på et referat fra et møde d. 2. november i By-, Erhverv- og Planudvalget i Dragør. Alle interviews er foretaget over telefon.