I indslaget kan du høre:
– Else Larsen
– Kristina Larsen
– Jonas Malmkjær
– Emilie Blaabjerg
– Cecilie Jensen
Det tyder på, at nogle togrejsende vil være positive over for det nye tiltag, når DSB fra starten af 2017 vil montere kameraer på personalets uniformer.
– Jeg synes, at det er et godt initiativ, fordi det er nemmere for personalet at bevise, hvis der har været nogle konflikter. Jeg har flere gange oplevet, at personalet har fået nogle hårde ord efter sig, når de bare ville gøre deres arbejde, fortæller Maria Bjerg, der rejser med regionaltog på daglig basis.
På trods af at der i det ovenstående radioindslag kan findes spekulationer over misbrug, overvågning og uretfærdig brug af apparatet, mener flere passagerer, at de nye kropsbårne kameraer er en god idé, som kan give togpersonalet bedre arbejdforhold og mere tryghed.
Kameraerne er et forsøg, som er udarbejdet i samarbejde mellem DSB og Dansk Jernbaneforbund, og har til formål at forebygge vold og trusler på tjenestemænd. Med kameraerne har kontrollørerne mulighed for at optage situationer, hvor de føler sig truet eller angrebet af passagererne.
Kameraet optager hele tiden, men gemmer kun optagelsen, når det bliver aktiveret. Dermed kan kameraerne have en forebyggende effekt mod angreb og fungere som dokumentation i retten.
Læs også: DSB bekæmper vold med kameraer
Movia havde succes
Movia har tidligere lavet et lignende forsøg i deres busser efter at selskabet konstaterede en stigning i hændelser, hvor kontrollørerne har været udsat for utrygge eller psykisk belastende situationer. Tiltaget fik så meget positivt respons, at Movia besluttede at gøre bodycams til en fast del af arbejdsuniformen.