Risiko for pointstraf udelukker FCK-fans

Tilhængere af Superligaens førerhold må følge topkampen mod AGF 2. Påskedag hjemme fra sofaen. De bliver nemlig ikke lukket ind på AGF’s hjemmebane, NRGi Park. Lukningen af udebaneafsnittet sker efter ønske fra FC Københavns ledelse.

 – Vi respekterer FC Københavns ønske om ikke at have udebaneafsnit og tilskuere med til kampen, siger Jan Christensen, administrerende direktør i AGF, i en pressemeddelse.

 

Tidligere på ugen afgjorde DBU’s Disciplinærudvalg, at FCK skal betale en bøde på 100.000 kr. efter omfattende tumult og afbrænding af romerlys i en kamp mod Aab 4. Marts.
 

 – Det er mange penge – også for en klub som F.C. København. Men lad mig samtidig sige det, som det er: Prisen kan blive mange gange højere, hvis urolighederne gentager sig, skriver Anders Hørsholt, administrerende direktør i FCK, i et åbent brev på klubbens hjemmeside.
 

Episoden mod Aab førte til den fjerde disciplinærsag mod københavnerne i denne sæson, og til afgørelse af sagen havde DBU’s Disciplinærudvalg mulighed for at tildele FCK en pointstraf. Men det undlod udvalget altså denne gang.

Frygt for at klubben mister point ved en eventuel femte disciplinærsag i denne sæson, er årsagen til den kedelige beslutning om at lukke udebaneafsnittet i NRGi Park. 

– I DBU’s reglement var der hjemmel for at fratage klubben point, hvilket havde været sportsligt uacceptabelt. På den baggrund kan vi ikke risikere, at lignende episoder gentager sig, og derfor er beslutningen om at lukke udebaneafsnittet i allerhøjeste grad også nødvendig, skriver Anders Hørsholt.

Læs også: 100.000 i bøde for tilskueruroligheder i Aalborg

Læs også: Redaktør: Opbakning til FCK-direktør