Nyt Harry Potter spil på vej: Dille eller døgnflue?

Snart udkommer et Harry Potter spil, der bygger på samme logik som Pokémon Go. Men der er delte meninger om spillets potentiale
Foto: Pixabay

I et nyt Harry Potter-spil tages brugeren med ind i et nyt, men aldeles velkendt univers.

For det nye spil bygger på samme logik som Pokemón Go og spiludviklerne bag er de samme. Det firma hedder Niantics. Fremover vil man derfor med sin smartphone i hånden ved det næste gadehjørne kunne støde på en hippogriff eller varulv, som man kender dem fra det velkendte univers.

Læs også: Bibliotekshaven er ikke længere et Pokémon-mekka

Handlingen bag spillet er, at magiske væsner er sluppet løs fra Ministeriet for Magi. For at mugglerne, ikke-magikere, ikke skal få snus om troldmandsverden, skal væsnerne indfanges. Parallelt med det bliver brugeren fordelt på en af skolens fire kollegier, modtager sin egen tryllestav og kan tage en transportnøgle til et velkendte sted fra universet som f.eks. Diagonalstræde.

Frygt for døgnflue

Det lyder næsten for godt til at være sandt. Og det er det måske også. I hvert fald hvis man spørger spilentusiast Søren Andersen. Han har selv spillet Pokémon Go, da det blev lanceret. Han er bange for, at det nye Harry Potter spil vil falde i nogle af de samme faldgruber som Pokémon Go.

– Pokémon Go blev lidt af en døgnflue for den gængse spiller, da det hurtigt blev svært at udvikle sig, da alle gyms (red. online mødested) blev besat af “ekstreme spillere”, siger Søren Andersen.

Han tvivler derfor på, at det nye spil vil opnå samme momentum som da Pokémon Go kom ud. Men håber at spiludviklerne har denne problematik i mente i udviklingen af det nye spil.

– Man skal kunne mødes og kæmpe med folk på ens eget niveau, hvis det skal lykkes, tror jeg.

Diehard Pokémon fan skeptisk 

Søren Andersen bakkes op af den amerikanske studerende Milla Heikkinen, der beskriver sig selv som ”diehard Pokémon Go fan,” eller PoGo som hun selv blot kalder spillet.

Hun tror også Harry Potter spillet vil blive mødt af udfordringer. Hun forklarer, at Pokémon Go består af en meget ivrig og loyal fanbase. Der skal derfor noget ekstra til at lokke de inkarnerede fans med over på det nye spil. Hun nævner også en anden potentiel vigtig faktor.

– PoGo er baseret på et allerede eksisterende spil, mens Harry Potter er baseret på film og bøger og ikke nødvendigvis lavet til spilentusiaster.

Jeg er en diehard Pokémon fan
Milla Heikkinen, Pokémon Go bruger

Til spørgsmålet om hun selv vil prøve spillet, svarer Milla Heikkinen.

– Personligt tror jeg ikke jeg vil prøve det, da jeg er en diehard Pokémon fan, siger Milla Heikkinen.

Læs også: Harry Potter, Ringenes Herre og Star Wars hiver de unge i koncertsalen: »Det er sindssygt fedt!«

Anderledes lyder det fra Harry Potter-entusiasten Lotte Andersen, der glæder sig meget.

– Jeg glæder mig til et gensyn med det univers, man kender så godt, og nu bliver det så endnu mere virkelig fordi spillet smelter den virkelige og den magiske verden sammen.

Hvordan Harry Potter: Wizard Unit vil blive modtaget, må vi vente lidt med at få svaret på. En endelig udgivelsesdato er nemlig ikke bekræftet endnu.

Sådan gjorde vi: Ideen kom da Spiludvikleren Niantics i denne uge kom ud med nye oplysninger om deres spil. Vi tog derfor kontakt til spilentusiaster og forhørte os om, hvilke potentiale de kunne se i spillet.