Danskerne kan nu bruge deres smartphone i kampen mod smøgerne. Quit smoking er navnet på en ny app, der kombinerer klavermusik og rygestop.
»Musik er ikke andet end vibrationer, så hvorfor ikke indkode musik med intentioner.« Dette var tankerne bag rygestop-initiativet, lavet af Burt Goldman. En efterårsdag satte han sig bag klaveret med en mission. Missionen var at få mennesker til at kvitte smøgerne.
Goldman har i sin iver med dette projekt, lavet en række musikstykker. Under indspilningerne blev musikstykkerne »tilført god energi« og intentioner om succes. Dette skulle få lytteren til at stoppe med at ryge.
Goldmans inspiration til denne utraditionelle behandlingsidé bunder i alternative japanske eksperimenter. Forsøg, der inkluderer tankeeksperimenter med alt fra tomater til vandmolekyler.
Konkret satte 83-årige Burt Goldman sig ned ved et klaver, uden før at have mestret at spille musik. Ved klaveret »kom musikken bare til mig« forklarer han i sin app. »Musikken kom via energier, der gik gennem arme, hænder og fingre for så til sidst at ramme klaverets tangenter,« fortæller Goldman.
Musikken lyder ikke som noget, der tidligere er udgivet og har karakter af en meget tilfældig musikalsk tonerækkefølge.
Skeptisk konsulent
Energierne i musikken skulle få rygere, der lytter grundigt nok, til at stoppe med at ryge.
»Jeg tror altså ikke, at det kan bevæge sig hele vejen fra hans musik og ud til lytteren«. Siger Majbritt Bjerre Koch, der er direktør i Rygestopkonsulenterne. Hun fortsætter: »Man skal passe ret meget på, når man kommunikerer sådan et budskab ud, for det kan være, at rygerne hopper på den.«
Det er altså ikke alle, der kan se det samme potentiale som Goldburg. »Jeg tror ikke, det kan klare nogens rygestop. Men jeg tror, det kan være en af de brikker, der er en hjælp på vejen,« fortæller Majbritt Bjerre Koch. Ved at tillægge sig små daglige ritualer kan de fleste tiltag hjælpe til et rygestop, altså også en applikation på din smartphone, siger Majbritt Bjerre Koch. Men hun tror ikke på, at dét kan stå alene.
Dårlige tanker giver rådne tomater – Gode tanker holder tomater friske
Goldman bunder bl.a. sin argumentation i en række japanske forsøg. Ét forsøg gik ud på at man tog tre identiske tomater, og i løbet af et par uger gav tomaterne bestemte intentioner og tanker.
En tomat blev givet intentionerne af kærlighed, harmoni og succes. Den anden blev givet intentionerne sorg, smerte og skuffelse.
Efter et par uger havde tomaten, der var givet positive tanker, holdt sin form, smag og farve, alt imens tomaten, der fik negative tanker, rådnede.
Sammenhængen skulle altså være, at rygere opnår et rygestop, hvis de påvirkes af de positive energier der er i hans musik.
Et andet perspektiv Goldman drager er, at man ved tankens kraft skulle være i stand til at »påvirke vands struktur,« fortæller han.
Det omtalte forsøg går ud på at påvirke vands struktur ved at tilføre intentioner. Hvis det er positive tanker, bliver krystallerne smukke, når de nedfryses, og hvis det er dårlige tanker, bliver strukturerne grimme.
Læs også:
Flere rygeforbud skal forlænge vores liv