Stærke muller eller numsedans? Her er tidens største fitnesstrends

Funktionel træning er populært Foto: Flickr
Funktionel træning er populært
Foto: Flickr

Zumba, yoga, crossfit, spinning. Der har været mange fitnesstrends gennem tiden, og det kan være svært at følge med på den seneste mode inden for træning. Træningseksperten Henrik Duer, der er uddannet cand.scient. idræt og kemi, har dog helt styr på, hvad der rører sig for tiden.

– Der er flere store trends lige nu. Personlig træning er blevet en trend, træning skal være mere funktionel og så er fitnesskonkurrencer boomet helt vildt, fortæller Henrik Duer.

Zumba fik et kæmpe boom, og er måske den største fitnesstendens, der eksploderede på kortest tid overhovedet muligt
Henrik Duer, træningsekspert

Hurtige skift

Måske har du svært ved at følge med, men ifølge Henrik Duer, skal man ikke være så bekymret for, at træningsmoden ofte skifter.

– Der er ikke noget farligt ved det. Når det handler om at løfte folkesundhed, så er den bedste motion, den der bliver gjort. Bare det, at folk kommer ud af sofaen, det rykker helt vildt meget, siger han.

Læs også: Mænd vil også side i lotusstilling

For trends har det med at skifte hurtigt. Agata Maria Berska, der arbejder som konsulent for pej gruppen, som arbejder med og underviser i trends, forklarer hvordan gamle trends forsvinder, og nye kommer til.

– Trends afhænger af mange ting, blandt andet økonomi, at vi nu har penge til at dyrke vores hobbyer, hvordan vores samfund er, målgruppe og aldersgruppe, siger Agata Maria Berska.

En perfekt målgruppe

Et godt eksempel på en fitnesstrend der ramte verden med storm, er Zumba.

– Det var lidt overraskende. Zumba fik et kæmpe boom, og er måske den største fitnesstendens, der eksploderede på kortest tid overhovedet muligt, siger Henrik Duer.

Læs også: Strop-træning: “Det er lidt sejt, det er lidt lækkert”

En af de ting, der gjorde Zumba til en kæmpe succes, kan blandt andet skyldes, at den tiltalte en gruppe mennesker, der normalt ikke plejede at dyrke fitness.

– Zumba fik alle kvinder over 30 år op af sofaen og ned i fitnesscentret, og den ramte en målgruppe, som ingen havde set komme, siger Henrik Duer.

Kan du huske Charlotte Bircows hjemmetræningsvideo? I tidslinjen nedenfor kan du få genopfrisket hukommelsen, og få et overblik over nogle af tidens største fitnesstrends.