Sådan kan dit barn komme sikkert hjem fra byen

Hver weekend fyldes byer over hele landet med unge mennesker, der er ude og fulde sig med vennerne.

”For Taxa Fyn er det vigtigt at forældre udstyres med den størst mulige grad af tryghed, når de unge skal hjem fra byen,” udtaler Tadzudin Kasami, bestyrelsesformand for Taxa Fyn.

Derfor lancerede Taxa Fyn i oktober sidste år konceptet UngTaxa, som sikrer, at de unge altid kan tage en taxa, når det bliver tid til at vende snuden hjemad. 

Pengene kan ikke veksles til øl
De unge får kontanter af deres forældre til en taxa hjem, når de drager mod byen, men flere bruger deres penge på at øge branderten i stedet.

”Når man kører rundt i byens natteliv kan man jo se, hvordan de unge opfører sig. De er fulde og glade, og de penge de har fået af deres forældre til en taxa hjem, bruger de måske på sprut i byen, og så kan det ende galt, når de senere ikke kan komme hjem,” uddyber Tadzudin Kasami.

Dette er en af årsagerne til, at Taxa Fyn for et års tid siden startede konceptet UngTaxa.

”Her får de unge et kontantkort, hvortil forældre kan købe forudbetalt kredit hos Taxa Fyn,” siger han.

Pengene kan altså kun bruges til taxa og ikke på øl. De unge og deres forældre er dermed sikre på, at de har en mulighed for at komme hjem igen.

Forældrenes tryghed har høj prioritet
For at øge forældrenes sikkerhed har Taxa Fyn også taget nogle andre tiltag i forbindelse med UngTaxa.

”Blandt andet er det sådan, at Taxa Fyn kan sende forældrene en sms, når børnene køres hjemad,” forklarer Tadzudin Kasami. 

Forældrene kan altså føle sig sikre på at deres børn har det godt, selvom barnet ikke nødvendigvis selv husker at give dem besked.

”Derudover kan de unge fragtes sikkert hjem, selvom kontantkortet stort set er tømt for penge. Hvis der kun er en krone tilbage på kortet, kører vi stadig de unge hjem”.

UngTaxa er dermed et koncept, der både sikrer forældres og unges tryghed. Det gælder indtil videre kun på Fyn og Fredericia – om det er et koncept, der kunne føres videre til København, vides endnu ikke.

Læs også:Drop bilen dagen efter julefrokosten