Sarahs hjemby er ramt af X Factor-feber

Herlev samles fredag efter fredag foran tv-skærmene for at se på byens nyeste stjerneskud, X Factor-Sarah.

Herlev samles fredag efter fredag foran tv-skærmene for at se på byens nyeste stjerneskud, X Factor-Sarah. Selv byens viceborgmester er stolt over den unge piges præstationer

Når klokken slår 20.00 i aften, og DR blænder op for årets finale i X Factor, vil en hel by holde vejret i åndeløs spænding. X Factor-feberen har således lammet hele Herlev, hvor byens borgere uge efter uge sidder klistret til skærmen for at følge det lokale håb, Sarah.

Byens viceborgmester, Bjarne Kaspersen Hansen, er en af dem, der er blevet ramt af X Factor-bølgen:
»Vi er stolte af Sarahs præstation. Hun er en flot ambassadør for byen,« siger Bjarne Kaspersen Hansen.

Stor støtte

Sarah har under hele X Factor-konkurrencen kunnet læne sig om ad hjembyens støtte. Opbakningen til den 15-årige komet har aldrig svigtet, og den lokale avis har nærmest tæppebombet læserne med artikler om de sidste nye begivenheder i X Factor. 

Skulle man indfinde sig i Herlev i aften, er der derfor heller ikke ingen grund til at indlede en diskussion om, hvordan finalen forløber. Hos redaktøren på Herlev Bladet, Britt Spangsberg, og i lokalbefolkningen er der ingen tvivl om, hvem der kommer til at hæve armene i triumf, når showet er overstået: »Sarah vinder. Hun er Herlevs, men også hele Danmarks favorit,« siger Britt Spangsberg.

For at bakke op om Sarah er der også lavet forskellige arrangementer rundt om i byen. Blandt andet holder kommunens syvendeklasser en stor sodavandsfest, hvor de vil gøre sit for at bakke den lokale pige op. Derudover har Sarahs lillesøster inviteret hele sin klasse med ind i Parken for at heppe på storesøsteren.

Viceborgmester Bjarne Kaspersen Hansen fortæller samtidig, at man overvejer at en fejring af Sarah i Herlev, hvis hun skulle gå hen at vinde X Factor. Fejringen afhænger dog af Sarahs forpligtelser overfor DR.