»SF er bare ikke vores parti længere«

Jesper Petersen har forladt SF
Jesper Petersen har forladt SF

Pligt og ret. Magtens åg. Det er de store linjer, som de tre nu forhenværende SFere, Emilie Turunen, Nanna Westerby og Jesper Petersen, onsdag i et indlæg på politiken.dk har givet som årsag til, at de skifter parti:

»Socialdemokraterne har historisk set været partiet i centrum-venstre, som ikke kun talte om forandringer, men som også hele tiden formåede at forny det danske velfærdssamfund og tage bestik af udviklingen,« hedder det i indlægget.

På baggrund af det vurderer de tre tidligere SFere, at partiet ikke befinder sig godt med »magtens åg« i forhold til at sikre fremtidens generationer gode levevilkår. Nanna Westerby sad i landsledelsen i SF, mens Emilie Turunen repræsenterede partiet i Europa-Parlamentet.

Jesper Petersen var frem til tirsdag aften politisk ordfører for partiets folketingsgruppe. De tre »abonnerer« ifølge indlægget på politiken.dk på »princippet om, at ret og pligt må følges ad.

Venstreorienterede må altid stille det krav, at man til gengæld for at kunne nyde godt af rettigheder og goder opnået i fællesskab bidrager til fællesskabet det bedste man kan.«

Af indlægget fremgår det, at de tre melder sig ud, fordi de var grundlæggende uenige i det mandat og den nye retning, som partiets formand, Annette Vilhelmsen (SF), blev valgt på.

»Vores afsked med SF sker uden bitterhed eller fortrydelse, men med stor afklarethed. Vi har haft mange gode oplevelser i SF, arbejdet sammen med dygtige og sympatiske mennesker i partiet, og vi har været stolte af at bidrage til et regeringsskifte. SF er bare ikke vores parti længere.

Vi håber på et godt samarbejde med SF om fortsat at kæmpe for regeringen og for genvalg til centrum-venstre,« lyder det i indlægget fra de tre nye socialdemokrater.

Skrevet af Jakob Chor, Berlingske Nyhedsbureau