Sidste chance: Efterårets farver skal nydes i morgen

63121_10151996120670353_1191626313_n
Du skal skynde dig ud for at nyde farverne i skoven, lyder opfordringen fra DMI.

Hvis du endnu ikke har taget en ordentlig indånding af efterårets farvevæld, er det med at tage i skoven i morgen, inden gråvejret tager over i weekenden.

Sådan lyder opfordringen fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

– Det er om at nyde specielt dagen i morgen. Det ser ud til at blive en rigtig flot dag med masser af sol, tørt vejr og omkring 10 grader. Der er kun mulighed for enkelte byger omkring Kattegat og Djursland, forklarer vagtchef Lars Henriksen fra DMI’s vejrmelding.

Du kan stadig nå farverne

Selvom de rødmende efterårsblade er ved at være lidt brune i kanten, er det ikke for sent at få de flotte farver i syne.

Natten til lørdag kan vi måske få noget let frost. Det er svært at sige præcist, hvor det kommer, men det bliver nok inde i landet
Lars Henriksen, Vagtchef, DMI

– Det er jo stadig flot udenfor. Hvis man går ud i skoven i morgen eller lørdag formiddag vil man stadig kunne nyde farverne, forsikrer Lars Henriksen.

Læs også: Derfor skifter bladene farve lige nu 

– Men det går ret stærkt, så det er nu, man skal ud, hvis man skal nå at nyde det, tilføjer han.

Efterårets sidste dage bliver grå

De sidste par dage i skolernes efterårsferie, lørdag og søndag, bliver primært grå og regnfulde med omkring 13 millimeter regn søndag, vurderer DMI.

– Lørdag og søndag går det desværre mere og mere ned ad bakke. Det bliver først tørt med mange skyer, og om aftenen og natten kommer skyer og regn alle steder, varsler Lars Henriksen.

Læs også: Sådan ser du måneformørkelsen bedst

Han fremhæver, at ugens vejr har været typisk efterårsvejr med regn i byger og temperaturer omkring 10 grader.

Nattefrosten kommer

Med det typiske efterårsvejr nærmer sig også muligheden for minusgrader.

– Natten til lørdag kan vi måske få noget let frost. Det er svært at sige præcist, hvor det kommer, men det bliver nok inde i landet, varsler Lars Henriksen.

Og nattefrosten er ganske almindelig i efterårsferien, fremhæver han:

– Når vi er på denne tid af året, er der ikke noget ekstraordinært i, at der kan komme lidt frost. Det kræver bare de rigtige vejrbetingelser.

Sæsonens første nattefrost har vi dog lagt bag os. Den kom natten til lørdag den 28. september som den tidligste frost i otte år.