Smør, mælk og fløde kan hjælpe til vægttab

I supermarkedernes kølediske står smøret, fløden og mælken, til en voldsom prisstigning. Det kan man læse på landbrug og fødevarers hjemmeside foodculture.dk. Vælger man, derfor at spare smøret væk fra middagsbordene, skal man ikke regne med, at kiloene samtidig vil forsvinde. Det fortæller Henrik Thinggaard, som er sundhedscoach og ejer af firmaet ”moveYou”.

 
 
”Det kan i mange tilfælde være gavnligt, og vigtigt for os at få den type fedt og de vitaminer, vi får den vej igennem.” fortæller Thinggaard
 
 
Mange frygter smør og fløde, men mælkefedtet kan faktisk være godt, hvis man ønsker at tabe sig. Ifølge Henrik Thinggaard er et stabilt blodsukker meget vigtigt for vægttab. Mælkefedterne kan nemlig, være med til, at stabilisere blodsukkeret. Henrik Thinggaard benægter ikke, at indtagelse af fedtstoffer, skal foregå ”med måde”.  Mindre fedtstoffer, er bare ikke nødvendigvis lig med mindre fedt på kroppen. Han mener i det hele taget, at mange har en generel fedtfrygt, som er misforstået.
 
 
”Det er ikke fordi at hvis man spiser noget smør så går det direkte ind og sætter sig på sidebenene” siger Thinggaard
 
 
 Faktisk så anbefaler han smør, til de kunder han vejleder. Til gengæld advarer han mod blandingsprodukter med planteolie.
 
 
Stress er værre end fedtet
 
Fløden er altså ikke den store faldlem, som de vægtvarsomme falder i. Der er ifølge Thinggaard i dag en samfundstendens, der er en meget større fjende. 
 
 
”Det man ser meget i dag det er at folk er meget stresset” forklarer han. 
 
 
Stress påvirker hormonbalancen, og det er, ifølge ham, meget vigtigere at have kontrol med den, end at fjerne fedtet fra kosten. En god nats søvn, kan have en meget større effekt på vægttabet, mener sundhedscoachen. Han forklarer, at det er vigtigt, at man får syv til otte timers søvn hver dag. Det hormonelle niveau og blodsukkeret, er derfor vigtige faktorer, hvis man ønsker at gå ned i vægt. Dertil hører den obligatoriske motion, ”ikke for meget, ikke for lidt” siger Thinggaard