Sprut og blæk i blodet: Veninde tatoverede Tobias til fest

Man kan svagt ane linjerne i Tobias Langes hjemmelavede tatovering, bag den nyere version.
Foto: Privat

Klokken er to om natten, og musikken kører på fuld drøn i den lille lejlighed i Albertslund. Fulde mennesker snakker, griner og danser omkring Tobias Lange, der sidder ved spisebordet. Hans veninde, som er ligeså fuld som ham selv, er i gang med at lave en tatovering på hans overarm. Alle gæsterne er gået, før de er færdige klokken seks om morgenen.

Det var overraskende smertefrit, men jeg var jo også voldsomt påvirket.
Tobias Lange, som blev tatoveret, mens han var fuld.

– Hun havde fået fat i en tatovørmaskine og noget blæk, og så tænkte hun, at hun skulle da prøve at tatovere på folk, husker Tobias Lange, som er 24 år gammel nu.

Hele skylden ligger dog ikke på veninden, for Tobias Lange var lige så opsat på at få en tatovering, som hun var på at lave den. I situationen virkede det som en god idé:

– Det var overraskende smertefrit, men jeg var jo også voldsomt påvirket. Og så var det jo gratis, siger Tobias Lange.

Læs også: Danske tatovører vil reguleres: “Politikerne gør intet”

Næsten heldig, at armen ikke faldt af

Hjemmetatovørerne

  • Dansk Tatovør Laug vurderer, at der er op i mod 10.000 hjemmetatovører i Danmark.
  • Enhver kan købe en tatovørmaskine for ned til 500 kroner, på internettet.
  • Det kan kræve op til 15 behandlinger, som koster 500-1500 kroner stykket, at få fjernet en tatovering med laser.

På trods af de øvrige forhold brugte veninden handsker og steriliserede tatoveringsnålen. Tobias Lange undgik da heldigvis også infektion og betændelse. Til gengæld blødte tatoveringen meget, formentlig på grund af alkoholens blodfortyndende effekt.

– Det er i det hele taget en rigtig dum situation, jeg har sat min egen arm i. Jeg er næsten heldig, at den ikke er faldet af, siger Tobias Lange.

Selvom han slap for de umiddelbare sundhedsmæssige konsekvenser, så endte han stadig med at fortryde oplevelsen – og tatoveringen.

– Det var nok den mest spinkle G-nøgle, man nogensinde har set. Den var virkelig grim.

Kan ikke anbefale hjemmetatoveringen

Tobias Lange måtte trækkes med den meget grimme tatovering i mere end to år, før han fik dækket tatoveringen over af endnu en G-nøgle. Det var igen en kammerat, der udførte tatoveringen, men denne gang en ven, der var lærling i en tatovørforretning, og som tatoverede under ordentlige forhold. Selvom det gjorde ekstra ondt, fordi der blev tatoveret oven i gammel arvæv, så var resultatet milevidt bedre.

– Det med at gøre det derhjemme, det er en superdårlig idé. En ting er, hvis den bliver grim, men det kan også have alvorlige konsekvenser, advarer Tobias Lange.

Læs også: Dine farvede tatoveringer er giftige.