Stormen er ikke guldgrube for byggebranchen

storm-træ

Stormen, der raserede Danmark i går, kunne have været meget værre. Fagfolk og byggemarkeder mener dog ikke, at skaderne vil give ligeså meget arbejde og salg som orkanen i 1999.
Forsikringsselskabet Tryg anslår skadernes omfang til en værdi af 1 mia. kr., men i sammenligning kostede orkanen i december 1999 forsikringsselskaberne omkring 13 mia. kr. Det skriver DR.dk.

Læs også: Stormen giver lækre surferbølger tirsdag

Heller ikke ifølge byggemarkederne har gårsdagens stormvejr nærmet sig tidligere vejrkatastrofer i omfanget af skader og dertilhørende kunder og salg.

Orkanen i går var ifølge metorologerne en klasse 4 orkan, som Danmark ikke har oplevet siden 3. december 1999. Dagens højeste målinger blev taget ved Røsnæs Fyr, hvor middelvinden blev målt op til 39,5 m/s med vindstød på 50 m/s.
Kilde: DMI

– Det er ikke ligeså slemt som i 1999 overhovedet. Det kunne vi bare se på, hvordan vores trægård så ud dagen efter, forklarer Michael Bøhnke fra Silvan i Fredericia, men påpeger, at stormen dog stadig kan mærkes på antallet af kunder i butikken i dag.
– Der er mange kunder, men det er nok først i eftermiddag og i morgen, det rigtig bugner. Der skal nogle flere storme til, hvis der skal rigtig gang i salget, siger han.

Læs også: Du kan stadig nå at spise din by

Hos tømrer- og murerselskabet Skou Gruppen A/S har stormen heller ikke haft den store effekt.
-Vi har kun haft en enkelt af vores faste kunder, som har ringet, fordi en plade var gået løs på en facade. Vi havde håbet på lidt aktivitet, men jeg tror ikke, stormen har været så slem, forklarer administrende dirketør hos Skou Gruppen, Martin Skou.