Stormen giver lækre surferbølger tirsdag

kitesurfing

Privatpersoner og forsikringsselskaber frygter tallet over forfløjne tagsten, men et raskt stormvejr  behøver ikke kun at være en dårlig ting. I hvert fald ikke, hvis man er kitesurfer. Selvom vindstyrken i dag vil være lidt vild for de fleste af adrenalinjunkierne med deres boards og drager, kan det bringe rigtig gode vilkår med sig i morgen.

Kitesurfing er en vandsport, hvor du står på et bræt (board), mens en drage (kite) trækker dig afsted med vindkraft. her er både mulighed for at sejle ved meget høje hastigheder og lave høje spring. Sporten kan udøves på hav både med og uden bølger, alt efter hvilken disciplin, man dyrker.

– Når det har stormet i dag, vil der stadig være store bølger i morgen på den jyske vestkyst og i Nordsjælland, så det tror jeg bliver en stor dag, forklarer kitesurfing-entusiast Jesper Jensen fra KiteCPH, hvor man kan købe udstyr og melde sig til kurser.

På kitesurfer-mødestedet Kitemekka.net kan man dog se, at kitesurfere tre steder i Jylland har meldt ud, at de har trodset vejret og været ude at surfe i løbet af dagen.

– Jeg går ud ved Skæring kl ca. 12:30. Der bliver knald på. Husk de små Kites :), skriver en af surferne blandt andet på siden.

Læs også: Twitterbrugerne er glade for valgplakaters stormflugt

Men selvom vinden kan være med til at give et ekstra kick, skal man stadig tænke sig om, før man tager sit kitesurfingbræt ud til kysten.

– Når der er meldt storm, skal man vide, hvad det er, man laver. Det er ikke begyndervenligt, forklarer  Jesper Jensen, som selv har surfet i 12 år, men alligevel ville fravælge hobbyen en dag som i dag.