TV: Byen er det nye fitnesscenter

Af Nasra Mohamud Jama, Katrine Nielsen og Nanna Kirstein Neumann

De seneste tal fra Idrættens Analyseinstitut viser, at der er kamp om pladsen i idrætshaller, fitnesscentre, svømmehaller og fodboldbaner til alle de sportsengagerede borgere i de største danske kommuner i forhold til resten af landet. Det er især i Odense, Århus og København, at der er mangel på idrætsfaciliteter.

Det har fået flere folk til at tænke ud af boksen – og ud af idrætshallerne. En tendens man også har lagt mærke til ved Idrættens Analyseinstitut.

– Danskerne vil i højere og højere grad dyrke idræt sammen udendørs, fortæller Trygve Laub Asserhøj, analytiker ved Idrættens Analyseinstitut.

Hvad er Svedministeriet?

  • Holdet er styret af Joy Olivarius
  • Et udendørs træningshold
  • De træner to gange om ugen i København
  • Det koster 45 kr. pr. gang at deltage
  • Der er et begrænset antal pladser på holdet

Kilde: Facebook.dk/Svedministeriet, 2018

Kun fantasien sætter grænser

Et af de træningshold, der til dagligt holder til udenfor i området omkring Nørreport i København, er Svedministeriet. Joy Olivarius er kvinden bag træningsholdet, og hun ser udelukkende en masse spændende muligheder i de eksisterende rammer i byen.

Ifølge hende rummer byen gode alternativer til de traditionelle fitnessredskaber, hvis blot man bruger omgivelserne rigtigt og tænker ud af boksen.

– Jeg er nødt til at tænke kreativt og udtænke øvelser, hvor man ved hjælp af hinandens kropsvægt og uderummet som trapper, bænke og bakker, træner de samme kropsdele som i almindelig styrketræning.

Læs også: Foråret ændrer ikke på fitnessvaner

Folk i de danske storbyer er efterhånden blevet vant til at færdes side om side med entusiatiske motionsløbere, der i dag er blevet en naturlig del af bybilledet. Trygve Laub Asserhøj mener, at vi i fremtiden kan komme til at se sportsgrene som håndbold og spinning ude i byerne.

Du kan læse mere om Svedministeriet på deres Facebook-side

Sådan gjorde vi: Ideen til tv-indslaget opstod efter at have læst artiklen “11 trends for fremtidens idrætsfaciliteter”. Herefter fandt vi Svedministeriet på Facebook og tog kontakt til Joy Olivarius derigennem. Kontakten til de to medvirkende deltagere fra holdet opstod først ved optagelsen af indslaget. Vi fandt Trygve Laub Asserhøj via Idrættens Analyseinstituts hjemmeside.