Sundhedsminister afviser kritik før samråd

»Massive løftebrud« og »en pinlig optræden fra sundhedsministerens side«. Sådan lyder kritikken fra Venstres sundhedsordfører, Sophie Løhde, som på et samråd tirsdag ønsker en forklaring på, hvorfor patienter på landets skadestuer alligevel ikke garanteres en ventetid på max. 30 min.

 

 »Jeg vil gerne vide, hvad det er, man har tænkt sig på det her område. Før valget var der ikke grænser for, hvad danskerne kunne forvente sig af en rød regering. Og nu aflyser man stort set alle løfter. Det eneste, der er tilbage, er, at man nu vil forringe patienternes ventetider markant. Man vil afskære en stor gruppe patienter fra hurtig behandling«, siger Sophie Løhde.

Også sundhedsordfører fra Dansk Folkeparti mener det er nødvendigt med et samråd om S og SF´s mange løfter på sundhedsområdet.

»Det er nødvendigt med et samråd. Vælgerne skal have klare svar på, hvad der præcis skal ske. Og ikke mindst, hvornår der sker noget«, siger Liselotte Brix.

Afviser kritikken

Sundhedsminister Astrid Krag afviser, at der er tele om løftebrud og påpeger, at udmeldingerne fra Venstre og Dansk Folkeparti er et typisk eksempel på en klar  overreaktion fra oppositionens side. 

  »Klap lige hesten! Selve målet, om at ventetiden på skadestuerne skal ned, viger jeg ikke en tomme fra. V og DF har haft 10 år til at gøre noget ved det her problem, uden at det er blevet løst«, siger hun og garanterer samtidig, at der vil komme forbedringer på ventetiden inden længe.

Både Venstre og Dansk Folkeparti mener det er rimeligt og helt på sin plads, at ministeren kommer med klare og konkrete svar på, hvad hun agter at gøre nu, men ministeren afviser allerede inden samrådet at gå mere ind i, hvor langt ned regeringen forventer at kunne nedbringe den maksimale ventetid.

»Jeg holder fast i, at det er en bunden opgave at få nedbragt ventetiden. Men hvor langt ned, vi så kan få den, vil jeg først melde ud, efter jeg har mødtes med regionerne og drøftet den aktuelle status og de tiltag, der skal til«, lyder det fra sundhedsministeren., der tilføjer, at man fremadrettet vil se nærmere på muligheden for at indføre visitation til skadestuerne, som man allerede har gode erfaringer med i Midtjylland.