Tag din smartphone med på festival

Det er et kendt fænomen, at festivalgæster lader deres smartphone blive hjemme og i stedet finder en gammel telefon frem, når de pakker tasken. Alligevel arbejder folkene bag de danske festivaler på højtryk for at udvikle lækre apps. Her får du en guide til, hvad fire af landets største festivaler tilbyder dig, hvis du tager din smartphone med på festival. 

Roskilde Festival, 5. – 8. juli



Med app’en fra Roskilde Festival, som du kan hente fra den 19. april, kan du se kort over festivalområdet, læse nyheder, se bandbeskrivelser, tjekke musikprogrammet og meget andet. Men det specielle ved Roskilde Festivalens app er, at den linker til en masse andre apps, som festivalgæsterne selv har lavet, siger Bo Thomasen fra Roskilde Festival.

– Vi ved jo alle sammen, at der er utroligt mange fester, events og mærkeligt gøgl. Der har været stor efterspørgsel på, at folk selv kunne lægge deres events ind og promovere dem. Det er lidt ligesom at lave et facebookevent – bare som en app, forklarer han.

I øvrigt arbejder man hos Roskilde Festivalen på, at app’en skal kunne fungere offline, da man har erfaring med, at nettet kan svigte, når så mange festivalgæster er samlet.

Du kan læse mere om Roskilde Festivalen her.

Copenhagen Jazz Festival, 6. – 15. juli 



Den 10 dage lange festival finder sted rundt omkring i København, og derfor er GPS en vigtig del af festivalens app, forklarer Esben Christensen.

– Copenhagen Jazz Festival består af 1200 koncerter, så det kan være ret uoverskueligt. Men du kan bruge GPS’en til at finde ud af, hvilke koncerter der er i nærheden af dig. Hvis du sidder på Frederiksberg, viser den dig hvilke koncerter, der er på Frederiksberg. Men du kan selvfølgelig stadig se koncerterne i resten af byen.

Med app’en fra Copenhagen Jazz Festival kan du i øvrigt sammensætte dit eget program, dele koncertoplevelser på facebook og twitter og så kan du læse nyheder fra festivalens mediepartner Politiken, der laver en speciel jazzudgave af avisen. 

Du kan læse mere om Copenhagen Jazz Festival her.

Smukfest, 8. – 12. august

Smukfest i Skanderborg, der måske bedre er kendt som Skanderborgfestivalen, har i år helt droppet at trykke store brochurer om festivalen. I stedet kan du finde al relevant information på app’en, der bliver lanceret i maj. Med Smukfests app kan du blandt andet se nyheder, videoer og billeder. Men det specielle ved app’en er, at du kan tilføje dine yndlingskunstnere til forskellige favoritlister. Det forklarer Dan Ejsing, der er med i udviklingen af app’en.

– Hvis man finder nogle bands, man gerne vil høre, kan man krydse dem af, og så får man sin egen liste, så man kan holde styr på, hvad man gerne vil se og høre på festivalen. Når der er en halv time til at bandet går på, får man så en pop-up-reminder på sin telefon, så man ved det.

I maj lancerer folkene bag app’en et nyt spil, som Dan Ejsing dog endnu ikke kan afsløre noget om. På Smukfest kan du i øvrigt bruge festivalens eget wifi-net, så du skal ikke frygte, at du mister internetforbindelsen, forklarer han. 

Du kan læse mere om Smukfest her.

Northside, 15. – 17. juni

Som gæst på Northside, der blev afholdt for første gang i 2010, kan du med festivalens app planlægge dit eget musikprogram, finde kort over området, checke ind ved scener og udvalgte boder og så kan du finde generel information om alle de events, du kan opleve på festivalen. Det siger John Fogde, der er talsmand for festivalen, og han understreger, at de hos Northside prioriterer deres app højt.

– Vi har et ønske om at bruge vores app rigtig, rigtig meget, og vi har planlagt nogle events og overraskelser, som vi vil koble til den, forklarer John Fogde, der dog endnu ikke kan afsløre hvilke former for overraskelser, der er tale om.

Med app’en fra Northside får du i øvrigt adgang til et fotomodul, hvor du kan tage ”Northside-billeder”, ligesom din kommunikation på twitter eller facebook vil få et særligt Northside-aftryk gennem app’en. 

Hvis du vil vide mere om Northside, kan du tjekke festivalens egen side her.

Det er både gratis og forholdsvis simpelt at hente festivalernes apps. Er du alligevel i tvivl, får du her en lille vejledning: Med din iPhone bruger du programmet App Store, mens du med din androidtelefon bruger programmet Android Market. Søg efter den ønskede app ved at skrive navnet på den givne festival og klik ”installer”. Efterfølgende vil app’en dukke op blandt telefonens programmer, og du har nu alle forudsætninger for at få en god festivaloplevelse. 

I en mindre rundspørge blandt danske festivaler var Langelandsfestivalen den eneste festival, der ikke på nuværende tidspunkt har en app. Der er altså masser af grunde til at sætte kryds ved din smartphone, når du laver huskeliste forud for årets festivaler.