Denim er og bliver en fast tendens inden for modeverdenen, både for kvinde og herremoden, og foråret 2017 er ikke spor anderledes, fortæller Rikke Larsen, modekoordinator for ALT for Damerne.
– Alt denim er in igen i år, både det slidte look og det klassiske. Denim er praktisk og går aldrig af mode, siger Rikke Larsen.
Især i festivalssæsonen, som vi snart kan se frem til, er det populært med slidte denim short og cowboyjakker, der giver det rå festivalslook, og samtidig er denim et praktisk materiale, der holder til slitage.
Men har du nogensinde kigget på dine jeans, og tænkt over hvorfor de er designet, som de er? Netavisen har undersøgt det populære stof og fundet frem til tre ting, du ikke vidste om de klassiske jeans.
Nitterne på dine jeans er ikke til pynt
De små nitter på dine jeans er ikke bare pynt, de har nemlig et vigtigt formål. De er med til at forstærke syningen på lommerne, så de kan holde til at bære tunge ting, der oftest vil udsætte lommerne for stræk. Derfor sidder nitterne oftest på for- og baglommerne.
Ideen bag nitterne var at de skulle sidde på mænds arbejdsbukser, så lommerne kunne holde til at bære tunge værktøjer. I dag handler det dog mere om branding mener Marie Kristine Nielsen som er designer for den danske jeans-producent Won Hundred
Det er for at få den gamle workwear-feeling indover, og så er det en del af denim-DNA’et, fortæller Marie Kristine Nielsen.
Læs også: Derfor går vi klædt i sort overtøj
Møntlommen var til lommeure
Den lille lomme på jeans vi i dag kalder for møntlommen var originalt til at beskytte mænds lommeure, skriver Levis Strauss i deres blogindlæg.
I dag kaldes den for møntlommen, og selvom den ikke er uundværlig rent praktisk, så er det en del af jeans designet, ligesom nitterne, fortæller Trine Andresen, lektor på tekstilformidleruddannelsen.
Lynlåsen sidder på hver sin side af herre- og kvindejeans
Lynlåsen og knappen på jeans sidder på hver sin side af kvinde- og herrejeans. Lynlåsen sidder til højre side på kvinder og på venstre til mænd.
Jeans originalt var arbejdstøj til mænd, som kvinder har taget til sig, derfor ville man lave en forskel på dem.
-Det samme gælder for skjorter og jakker, som begge var herretøj som senere hen er blevet kvindetøj, fortæller Trine Andresen.