TV: Albertslund Motorsports Center skal nedrives

Af Cecilie Toft Larsen og Saad Ahmad

Albertslund Motorsports Center – eller AMC – står til at skulle nedrives i 2020. Det har Albertslund Kommune besluttet. Årsagen er, at mange naboer til AMC har klaget over den støj, som motorsporten skaber. I stedet skal der bygges 300 nye boliger på den grund, hvor AMC nu ligger. Området skal hedde Hyldagergrunden.

Katastrofale konsekvenser

Nedrivningen af AMC er en nyhed, som ikke vækker stor begejstring blandt AMC’s 70 medlemmer, der er i alderen 10-23 år. Næstformand Søren Pedersen, som er frivillig i klubben, fortæller, at nedrivningen vil ødelægge klubbens stærke fællesskab. AMC har gjort meget for de unge mennsker, der bruger klubben, i løbet af de snart 50 år, hvor den har ligget der.

– Nedrivningen af AMC vil have konsekvenser for de unge i og med, at de unge er blevet en del af et stærkt fællesskab, som står til fare for at blive ophævet, hvis klubben lukker. Jeg frygter, at de unge vil ende ude på gaden og begå kriminalitet, siger Søren Pedersen.

Motorsport-ekspert Jens Winther mener, at det fællesskab, som eksempelvis AMC skaber, er altafgørende for de unges fremtid. Mange af disse fritidsklubber hjælper socialt, udsatte unge, som har svært ved at tilpasse sig andre steder.

Kommune lover indsats

Formanden for Børne- og Skoleudvalget i Albertslund Kommune, Marianne Burchall (S), forklarer, at kommunen trods nedrivningen fortsat vil gøre en indsats for at bevare fællesskabet blandt de unge ved at flytte AMC.

– Vi i kommunen har skabt en involveringsproces, hvor vi så vidt som overhovedet muligt gør alt for at imødekomme de unges ønsker, hvad angår genflytningen, siger Marianne Burchall (S).

Byrådsmedlemmerne i Albertslund Kommune forhandler fortsat om, hvor AMC skal flyttes hen. Kommunen kan indtil videre ikke komme med en afklaring på, hvornår den forventer at nå frem til en løsning.